2010-10-05 11:31:35• hírek • mti/afp

Terrorizmus- veszély

Célpont lehet a torony
Célpont lehet a torony

Ausztrália is figyelmeztette kedden állampolgárait a terrortámadások veszélyére Európában, 30 országra vonatkozóan.

Az ausztrál külügyminisztérium felülvizsgálta a szóban forgó országokra vonatkozó utazási tájékoztatóját, amelyben a tömegközlekedés és a turisták által gyakran látogatott helyszínek elleni terrortámadások veszélyére figyelmeztet. Korábban az Egyesült Államok és Japán - illetve európai országok közül Nagy-Britannia és Svédország - adott ki hasonló figyelmeztetést.

Nyugati hírszerzőszolgálatok értesülései szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nagyvárosok ellen készül terrorakciókra Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban. A tervezett merényletek a 2008-ban az indiai Mumbaiban  (Bombay) elkövetett támadásokhoz hasonlíthatók, amelyeknek 166 halálos áldozata, és 300 sebesültje volt. Az értesüléseket az érintett országok kormányai egyelőre nem erősítették meg.

A Fox News amerikai hírcsatorna két hírszerzési forrásra hivatkozva hétfőn egyebek között a párizsi Eiffel-tornyot és a berlini Brandenburgi kapu közelében található Hotel Adlon luxusszállodát nevezte meg a potenciális célpontok között. A listán szerepel még a párizsi Notre Dame, a berlini Központi pályaudvar és az Alexanderplatz tévétornya is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: