2009-09-15 10:42:59• hírek • MTI/AFP/AP/Reuters

Terroristák után kutatott az FBI

Feltételezett terroristák után nyomozva házkutatásokat tartott az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) New Yorkban, egy négytagú boszniai családot őrizetbe vettek - közölték tisztségviselők.

Az FBI és a New York-i rendőrség képviselői kevés részletet ismertettek a többféle etnikum által lakott Queens városrészben hétfő hajnalban végrehajtott házkutatásokról.

Charles Schumer New York-i szenátor, akit az FBI tájékoztatott az ügyről, újságíróknak azonban elmondta: nem fenyegetett küszöbönálló terrortámadás veszélye, az akciót megelőző céllal hajtották végre.
A szenátor hangsúlyozta, hogy a házkutatásoknak nem volt köze Barack Obama amerikai elnöknek a nap folyamán New Yorkban tett látogatásához.

Neve elhallgatását kérő két amerikai hírszerzési tisztségviselő közölte, hogy az átkutatott lakásokban nem találtak bevetésre készen álló fegyvert, bombát, a merénylet veszélyét azonban nagyon is reálisnak nevezték.
Az akciót akkor hajtották végre, amikor egy megfigyelés alatt tartott gyanúsított ismerőseivel találkozott a városrészben.
John Choe, a városi tanács egyik tagjának tanácsadója elmondta, hogy egy boszniai származású család négy tagját - egy házaspárt és két felnőtt gyermeküket - őrizetbe vették otthonukban, amelyben már három éve laknak. A biztonsági erők átkutattak egy másik lakást is, amelyben öt afgán férfi él, közülük egyeseket kihallgatásra előállítottak - közölte az egyik előállított, miután elengedték.

New Yorkban éberen őrködnek a város biztonsága felett a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények óta, amelyek nyolcadik évfordulója sok helyi lakosnak juttatta eszébe az eltérített utasszállító repülőgépekkel a Világkereskedelmi Központ ellen elkövetett véres merényletet.


A razzia során négy személyt le is tartóztattak
A razzia során négy személyt le is tartóztattak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: