2010-07-15 23:25:32• hírek • Szatmár.ro

Terroristák támadtak Pusztadarócon!

Csütörtök délelőtt katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Pusztadaróc központjában.

Voltak, akik nem értesültek róla, és valóban komolyan vették, akadtak, akik az útlezárás miatt szitkokat szórtak, a bevatottak pedig az értékelés szerint profin viselkedtek. Csütörtök délelőtt egy terroristacsoport támadta meg a pusztadaróci községházát. A szirénák felbúgtak, az emberek óvóhelyekre menekültek. Ezzel párhuzamosan tűz ütött ki a sportcsarnoknál, amit a helyi önkéntes alakulat pillanatok alatt sikerrel eloltott.

A községi orvosok és ápolónők elsősegélyt nyújtottak a sérülteknek. Az akció mintegy fél órát tartott, ami után a polgármester, a Pintye József vezette önkéntes alakulat és a megyei sürgősségi szakavatottak levonták a következtetéseket. Găman Mihály polgármester szerint Pusztadarócon szerencsére nem áll fenn természeti csapás veszélye, és a terrortámadás sem tartozik a legvalószínűbb események sorába. Pusztadarócon Gaman Mihály polgármestersége alatt - vagyis tizennégy éve - még nem történt hasonló katasztrófavédelmi bemutató.

Az akció végén - ahogy az ilyenkor illik - a tűzolták és a hivatalos résztvevők koccintottak a sikerekre, illetve arra, hogy soha ne kelljen élesben is kipróbálni mindazt, amit csütörtökön bemutattak.


Mint élesben - ellátták a sebesülteket
Mint élesben - ellátták a sebesülteket


A tűzoltók is bemutatták, hogyan dolgoznak
A tűzoltók is bemutatták, hogyan dolgoznak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: