2008-06-15 18:40:37• hírek • Szatmar.ro

Az elhalálozott polgármester megnyerte a választást

 A választás napján meghalt a jászvárosi Voinesti polgármesterjelöltje.
A jászvárosi Voinesti helységben, június 15-én reggel meghalt a PSD polgármesterjelöltje Neculai Ivascu, egy idegösszeroppanás után- írja az Impulzus.ro hírportál. Prof. dr. Carol Stanciu, a Sf. Spiridon kórház orvosa azt nyilatkozta, hogy Ivascu-t egy igen ritka betegséggel tartották számon, de ennek ellenére elég jól gyógyult.

 
A választás napján súlyos stádiumban vitték be a kórházba, ahonnan átutalták az idegsebészetre, mert a páciens egy komoly idegösszeomlást szenvedett. Az orvos azt is hozzáfűzte, hogy valószínű a stressz miatt következett be a tragédia.

A Jász megyei választási iroda szóvivője, Marian Grigoras azt nyilatkozta, hogy a Vionesti választás nem állt le a haláleset miatt, de központi irodától kérni fogják, hogy döntsön az ügyben, ugyanis ilyen esetekre nincs törvényi előírás. Az urnazárást követően kiderült, hogy Ivascu 1051 szavazatot gyűjtött, míg ellenjelöltje 1028 szavazattal végzett mögötte. 

Neculai Ivascu 59 éves volt, és ő volt az első forradalom utáni polgármester a 6000 lelket számláló helységben. Ellenjelöltje a PNL színeiben induló Gheorghe Dobreanu volt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: