2013-07-04 12:47:07• hírek • Szatmar.ro

Természetben a természetről az EKE-vel

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti és az E-Consult Egyesület első alkalommal szervezi meg a Túr Menti Védett Területeken a Biodiverzitás Napok elnevezésű rendezvényét. Az eseményre hétvégén kerül sor, pontosabban július 5 és 6-án Túrterebes-Szőlőhegy közelében.

Szombaton az EKE - Szatmárnémeti egy kerékpáros kirándulást is szervez, amely a Biodiverzitás Napok helyszínére fog ellátogatni. Találkozás a Szatmárnémeti vasútállomáson 7.25-kor. A társaság vonatra száll, amellyel elutaznak Kökényesdig. A vonat Szatmárnémetiből 7.40-kor indul. Kökényesdről biciklivel folytatódik az út a Túr töltésén, mintegy 16 km-en keresztül a Biodiverzitás Napok helyszínére. A kirándulással kapcsolatosan a 0745 794 093 telefonszámon lehet érdeklődni, Szejke Lóránd túravezetőtől. A haza út ugyanilyen módon történik. A résztvevőket arra kérik, hogy hozzanak magukkal ételt és vizet, és hogy viseljenek nap ellen védő sapkát.

A rendezvény külföldi mintára valósul meg, amelynek célja felmérni egy jól körülhatárolt terület biológiai sokszínűségét. Az esemény főtámogatója a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia, továbbá az Ocellus Kft. A Biodiverzitás Napok szakmai pártfogója a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, a Milvus Csoport és a Romániai Denevérvédelmi Egyesület. A 2 km2-es mintaterületen 25 kutató fog dolgozni és adatokat gyűjteni. A rendezvény nyitott bárki számára. Az érdeklődőket kisebb csoportokban körbevezetik  a kutatási területen, érintve a munkapontokat, ahol a szakemberek röviden bemutatják az alkalmazott kutatási módszereket, eszközöket és néhány faj jellegzetességeit.

További információkat a Biodiverzitás Napokkal kapcsolatosan a 0735 450 563-as telefonszámon lehet igényelni Dencsák Mátyástól. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: