2007-04-03 13:17:50• hírek • Tamás Jakab

Lélekbúvár: párkapcsolatok

 Fleisz Kinga segítségével az emberi párkapcsolatokat járjuk körül.

A Szatmár.ro Lélekbúvár rovata ebben a hónapban a párkapcsolatokat feszegeti Fleisz Kinga pszichológus segítségével.

 - Szeretet és szerelem között nincs különbség, legalábbis egy bizonyos szintig, mondta Fleisz Kinga. Ezenkívül immunerősítő hatásuk is van, ami több formában nyilvánul meg. Bizonyított tény, hogy a boldog házasságban élő emberek immunrendszere sokkal eredményesebben veszi fel a harcot a különböző fertőző betegségekkel szemben, mint a rossz házasságban élőké. Egy másik ténymegállapítás, hogy minél jobban kedvelik egymást a kollégiumi szobatársak, annál ritkábban szenvednek megfázásos, illetve influenzás megbetegedésekben. Sőt, a szívinfarktuson átesett idősebb betegeknek nagyobb az esélyük arra, hogy egy évvel az eset után életben legyenek, ha két vagy több emberre számíthatnak érzelmi támaszként, mint ha nem lenne ilyen segítségük.

Nő és férfi között három dolog hozza létre a vonzalmat: fizikai vonzerő, pozitív interakció, hasonlóság.

Kezdeti vonzalom  

 Általában az embereket a másik iránt érzett vonzalom és rokonszenv ösztönzi a kapcsolatok kialakítására. Az idegenekhez való vonzódást erősen befolyásolhatja a fizikai vonzerő. Ezeket a benyomásokat kulturális és egyéni különbségek irányítják, vagyis sokkal valószínűbb az, hogy olyan ember kelti fel érdeklődésünket, aki hasonló hozzánk, fehérbőrűnek a fehérbőrű tetszik, és így tovább.

- Szinte kivétel nélkül igaz az állítás, miszerint az emberek ahhoz vonzódnak, akivel sikerül pozitív interakcióba lépniük, ecsetelte Fleisz Kinga. Az interakciók hozzásegítik az embereket ahhoz, hogy eligazodjanak a világban, és összeköttetést találjanak a többiekkel. Megismerhetik egymás véleményét egy adott dologról, és ez viszonyítási alapot nyújt számukra a továbbiakban.

A hasonlóság szintén vonzalmat generál, mert valószínűbbé teszi a pozitív interakciót, azt sugallva, hogy a másik fél is ugyanúgy kedvel minket.

A hasonlóság, a vonzalom és a pozitív interakció kölcsönösen feltételezik és támogatják egymást, ennek következtében a kapcsolat mélyülni kezd.

Folytatás jövő héten. 

 

 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: