2016-05-22 10:03:43• hírek • Választási hirdetés

Terjeszkedjenek Magyarországon is!

„Arra biztatom önöket, hogy hozzanak létre leányvállalatokat Magyarországon is és igyekezzenek kihasználni a magyar kormány nyújtotta lehetőségeket is vállalkozásaik fejlesztéséhez"- mondta Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere.

A tárcavezető Nagykárolyban találkozott a kis- és középvállalkozókkal. A találkozón részt vett Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei tanácsos elnökjelöltje, illetve Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.

A cégvezetőkkel folytatott beszélgetés a vállalkozások fejlesztéséről, pályázatokról, illetve a pénzlehívással kapcsolatos nehézségekről szólt.

A helyi vállalkozók leginkább a bürokráciára panaszkodtak, elmondásuk szerint ugyanis sokkal egyszerűbb saját erőből fejleszteni a cégeket, mintsem végigjárni a pályázatok útvesztőit. Ugyanakkor a saját tőke hiánya is sok esetben okoz fejtörést a cégvezetőknek. „Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a magyar kormány jelenleg is munkálkodik egy alap kidolgozásán, mely pont a pályázatokhoz szükséges önrészek támogatását hivatott elősegíteni"- fogalmazott a tárcavezető.

A találkozón kiemelkedő téma volt a munkaerő hiánya. A cégek ugyanis egyre nehezebben találnak szakmunkásokat, úgy Magyarországon, mint Romániában. „Az RMDSZ éppen ezért szorgalmazza a szakoktatás fejlesztését az országban, hiszen egyre súlyosabb probléma a jól képzett szakmunkások hiánya"- mondta Pataki Csaba. A szenátor ugyanakkor saját gyakorlati tapasztalataival segítette a cégvezetőket, hiszen a Szatmár Megyei Tanács munkatársaként hosszú évekig foglalkozott EU-s finanszírozású pályázatok előkészítésével és lebonyolításával.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: