2009-02-26 16:36:06• hírek • Ferenczi Noémi

Terjeszkedik az Apaserv

A Helyi Tanács csütörtöki ülésén több, az Apaservet érintő határozattervezet szerepelt a napirenden.  Az Apaserv tavalyi mérlegére, idei költségvetésére, valamint jövőbeli terveire vonatkozó határozattervezeteket elfogadták a városatyák.


Az Apaserv tavalyi mérlegével kapcsolatban Leitner Jánost, az Apaserv igazgatóját kérdeztük, aki a Szatmár.ro-nak elmondta, 6,08 százalékos profittal zárták az évet.

„A profitnak valahol 1 és 10 százalék között kell mozognia, az ideális 5 százalék. Ha túl nagy, az azt jelenti, hogy hiba van a számításainkban, vagyis nem jól határoztuk meg az árakat. A tavalyi érték normálisnak mondható"- magyarázta Leitner.

A gazdasági válság az Apaservet is érinti, ugyanis a decemberi és januári mérleget tekintve 8-10 százalékkal csökkent a vízfogyasztás, emiatt a költségeket is jelentősen csökkenteni fogják. Vízáremelésre körülbelül június-juliusban kell számítanunk.

Egy másik napirendi pont öt új telephely létesítésére vonatkozott. A városatyák a csomaközi, szaniszlói, túrterebesi, halmi, királydaróci telephelyek létesítését hagyták jóvá.

Szintén a csütörtöki tanácsülésen hagyták jóvá az Apaserv új igazgatótanácsát, illetve nevezték ki ismét Leitner Jánost a vállalat élére.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: