2009-05-17 20:02:42• hírek • MTI/AFP/AP/Reuters

Terjed a vírus

Világszerte emelkedik az új vírusban megbetegedettek száma, Chilében vasárnap első ízben mutatták ki a fertőzést.

A járvány halálos áldozatainak száma 75-re emelkedett: Mexikóban eddig 68-at regisztráltak, öt esetet az Egyesült Államokban, egyet-egyet Kanadában és Costa Ricában.
Chilében az egészségügyi hatóságok megerősítették az ország első megbetegedését, egy Mexikóban járt 25 esztendős nőben mutatták ki a vírust.
A WHO statisztikája szerint eddig 39 ország jelentett összesen 8480 megbetegedést, ezeknek a többségét Mexikóban és az Egyesült Államokban állapították meg. Utóbbiban már 46 államban és Washingtonban (District of Columbia) azonosították, ahol eddig 4714 megerősített vagy valószínű esetet találtak.

 

Japánban egy nap alatt a duplájára nőtt az új esetek száma, összesen 80 beteget találtak, többségük diákok és tanárok, és a helyi sajtó szerint akár több száz is lehet a fertőzöttek száma. Első alkalommal bukkantak olyan betegre, aki az országban fertőződött meg, vagyis a japán hatóságoknak nem sikerült a hatékony védekezés, hogy a határokon állítsák meg az új vírust.
Hongkongban a repülőtéri ellenőrzésen akadt fenn vasárnap egy lázas, az Egyesült Államokban tanuló diák, akit azonnal kórházba vittek, ő a harmadik megerősített eset. A helyi hatóságok arra szólították fel a diák közelében - három sornyi távolságon belül - utazottakat, hogy forduljanak orvoshoz, hogy eldöntsék, szükséges-e karanténba vonulniuk.
Nagy-Britanniában 14 új esetet állapítottak meg, ezzel ott 101-re emelkedett az új vírusban megbetegedettek száma.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: