2017-06-19 09:56:29• hírek • Kocsis Zoltán

Térinstalláció a Kálvin téren

Emlékmű helyett emlékjel avatás lesz, ha Isten is úgy akarja, a Kálvin téren, szeptember elején, a Szatmári Református Egyházmegye Reformáció 500-as ünnepségén.

Livia Mihaltean építészmérnök tervei alapján térinstalláció díszíti majd a Szatmárnémeti Református Gimnázium előtti teret, olvashatjuk a szatmári egyházmegye hivatalos oldalán.

„A reformáció 500. évfordulóját idéző motívumok, idézetek díszítik majd a térinstallációt”, árulta el megkeresésünkre Rácz Ervin, az egyházmegye sajtószóvivője. „Mindez azonban nem öncélú, hisz azt szeretnénk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a Kálvin-tér és Szatmárnémeti város összképének javításához”, tette hozzá.

Király Lajos esperes, Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője, Matuz Zsolt, az egyházmegye műszaki előadója a napokban immár másodszor találkozott Tarr Szilárd vállalkozóval,  Barbara Zoltán pályázatíróval és Livia Mihaltean építészmérnökkel. A megbeszélés aktualitását azt szolgáltatta, hogy az építészmérnök ekkor már meg tudta mutatni az installációról készített terveit is.

Rácz Ervin nem titkolja, az ötletet a budapesti Kálvin-tér inspirálta. Ott 95 térkövön 95 indézettel hódolnak a reformáció félezer éves jubileuma előtt.

Szatmárnémetiben a Református Gimnázium bejárata előtt alakítják ki az emlékjeleket, amelyeket éjszaka megvilágítanak, igazán különleges hangulatot kölcsönözve majd a Kálvin-térnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: