2011-10-17 09:13:23• hírek • Szatmár.ro

Terhesgondozás és nőgyógyászati szakrendelés a Korall Klinikán

A Szatmárnémeti Korall Klinikán a közel harminc szakrendelés mellett igen fejlett nőgyógyászati és terhesgondozási ellátás folyik több mint egy éve. A nőgyógyászati problémákkal érkezőket a klinikán három kiváló magyarországi orvos látja el, közülük kérdeztük meg Dr. Esze Tamást, arról, hogy milyen szolgáltatásokat, illetve gyógyászati kezeléseket nyújtanak a Korall Klinikán.

Mint ismeretes, a nőgyógyászat feladata a női nemi szervek működészavarainak, betegségeinek megelőzése, felismerése, kezelése, illetve a szülészettel együtt a gyermekvállalás, családtervezés segítése, a terhesség és a szülés figyelemmel kísérése.

Dr. Esze Tamás a Fehérgyarmati Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályának főorvosa nyilatkozott a Szatmár.ro-nak arról, mi a legnehezebb egy szülész, illetve nőgyógyász munkájában, hogy mit takar egy teljes körű terhesgondozás és, hogy milyen tünetekkel kell azonnal egy nőgyógyászt felkeresni.

„Bár az általános orvosi egyetem elvégzése után édesapám tanácsára választottam a nőgyógyászatot, úgy érzem jól megállom a helyem ezen a területen és, hogy hivatásommá vált ez a szakma. A Fehérgyarmati Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályának főorvosaként elmondhatom, mint minden szakmának, így ennek is megvannak a nehézségei. Rendkívül fontos az éberség, az, hogy ha szükség van rám mindig készenlétben legyek - még akkor is, ha éppen a családommal vagyok." - mondta el Esze.

A főorvos szerint igen figyelemreméltó, hogy alig két év alatt sikerült közel harminc szakrendelést létrehozni és működtetni a Szatmárnémeti Korall Klinikán. Ennek egyik előnye, hogy nem kell a pácienst megannyi helyre küldözgetni - itt minden - laboratórium, gyógyszertár, ultrahang és megannyi szakrendelés - egy helyen megtalálható. Ez főként a terhesgondozásnál lényeges, hiszen az alap laborvizsgálatok, a nőgyógyászati rákszűrés, HPV szűrés, fogamzásgátlás, a hormonzavarok, a vérzéses panaszok, valamint a nőgyógyászati gyulladások kivizsgálása és kezelése mellett, lehetőség van genetikai ultrahang elvégzésére, illetve 3D/4D ultrahang vizsgálat elvégzésére is.

„A női nemi szervek működésében bekövetkező, az élettani jelenségektől eltérő valamennyi elváltozás, funkciózavar, betegség a nőgyógyászati betegségek közé sorolható. Sok esetben azonban ezek a betegségek nem csupán egy szerv megbetegedését jelentik, hanem egy, a szervezet működésének egészét befolyásoló betegség egyik tüneteként jelennek meg. Ezért fontos, hogy a kollégákkal való eredményes együttműködésre nyílik lehetőség a klinikán." - magyarázta a főorvos.

Az anyák részére ugyan nem kötelező, de ajánlott a terhesgondozáson való részvétel, hiszen a sikerhez szükséges a kismamák tájékozottsága.

A terhesgondozás célja nem más, mint az állapotos nő egészségének megőrzése, a magzat egészséges fejlődésének és egészségesen születésének elősegítése, a veszélyeztetettség és a szövődmények megelőzése, illetve megfelelő időben történő felismerése, valamint a szülésre, a szoptatásra és a csecsemőgondozásra való felkészítés.

A Korall Klinikán a terhesgondozás során számos kötelező és ajánlott vizsgálatot elvégeznek: többek között különböző ultrahangvizsgálatokat, ultrahang szűréseket (Down-kór szűrését), hüvelyi vizsgálatot, testsúly, vérnyomás mérést stb.

A Korall Klinika nőgyógyászati részlege a magas szakmai színvonalú, az orvos-beteg személyes és kölcsönös bizalmi kapcsolatán alapuló egészségügyi szolgáltatásokat nyújtja. A már említett területek mellett, a klinikán rendelő szakorvosok foglalkoznak a szexuális életet hátrányosan befolyásoló panaszok széleskörű kivizsgálásával és kezelésével, valamint a változó kor, a klimaktérium ellenőrzésével és szükség esetén kezelésével is.

Ajánlott nőgyógyászhoz fordulni bármilyen alhasi fájdalom, hüvelyi folyás, vérzészavar észlelésekor - tanácsolja Dr. Esze Tamás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: