2009-09-24 15:48:27• hírek • Parajdi Andrea

Térfigyelő kamerákkal a közrend érdekében

Térfigyelő kamerákkal szerelnék fel Szatmárnémetit. Az ehhez szükséges összegeket egy előkészítés alatt álló uniós pályázattal próbálja megszerezni a város. A készülékeknek jelentős szerepük lenne a közrend nyomon követésében, a forgalom irányításában, és akár még környezetvédelmi célokra is hasznosítani tudnák.

Szinte lehetetlen biztosítani azt a nagyobb városokban, hogy a rendfenntartók éjjel-nappal mindig mindenhol jelen legyenek, és közbeléphessenek különböző bűncselekményeknél, vagy rongálásoknál. Erre a célra dolgozták ki a térfigyelő kamerák technológiáját, amellyel fokozottan nyomon követhetők a közterületeken történő események.

-A beruházás nem kis összeget igényel ezért gondoltuk, hogy uniós pénzből építenénk ki az alaprendszert, amelyet aztán évről évre folyamatosan lehetne saját költségvetésünkből bővíteni - mondta a polgármester.

Az uniós projektet a Regionális Operatív Program azon tengelyén kívánják benyújtani, amelyen a városregenerálásra is tesznek le pályázatot. - Pontosan két projektet készítünk elő, egyik a közrend fenntartásról, míg másik a közlekedés menedzsmentjéről szól. A pályázatok közösen építenek fel egy olyan rendszert, amely biztonságosabbá teszi Szatmárnémetit -mondja Ilyés.

A térfigyelő kameráknak nemcsak a közrend és a forgalom irányításának szempontjából nagy a jelentőségük, hiszen a későbbiekben akár környezetvédelmi célokra: levegő-minőségmérésre, vagy zajszintmérésre is hasznosítani lehet.

A térfigyelő kamerák központját a nemrégiben felújított Közfürdő manzárdépületében helyeznék el -erről csütörtöki ülésükön döntöttek a városi tanács tagjai. -Az ingatlan tetőterét jelenleg semmire sem hasznosítják, ennek a célnak meg tökéletesen megfelel a jövőben. Ebben a központban állandó jelleggel lenne néhány alkalmazott, akik figyelik a történéseket, és ha bármilyen rendellenességet észlelnek jelentik az illetékes hatóságoknak - mondja a polgármester.

A térfigyelő kamerák először a városközpontba kerülnének ki, majd évente tovább bővítenék a hálózatot.


A központban lévő férfigyelő kamera felvételei a www.satu-mare.ro oldalon követhető nyomon
A központban lévő férfigyelő kamera felvételeit a www.satu-mare.ro oldalon követhetjük nyomon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: