2009-10-15 16:05:47• hírek • Parajdi Andrea

Teret hódít az önképzés

Egyre jobban kezdenek felzárkózni a hagyományos tanfolyamokhoz az online képzési formák. Az igénylőknek nem kell mást tenniük, mint pénzért megrendelik a kívánt szakterület elméleti anyagát, majd ők döntik el mikor és meddig tanulnak.

A kényelmes szakképesítési lehetőséget a szatmáriak is szép számmal kihasználják. Ahogyan azt az egyik erre specializálódott online portál munkatársa elmondta: az igénylők számának tekintetében országos viszonylatban térségünk második helyet foglal el. Az említett portálnak Románia-szerte tavaly 21.000 megrendelője volt, ebből ezren Szatmár megyéből -főként Szatmárnémetiből - vásárolták meg a tananyagokat. Mint kiderült az online tanfolyamokat kínáló portál „tanulóinak száma" a tavalyi év hasonló időszakához képest, az idei év első kilenc hónapjában 40%-al növekedett meg.

Az idei évben értékesített képzéseknek 15%-a az idegen nyelvek különböző szintű fejlesztésére irányultak. Legtöbben tehát hasonló képzési formát nyelvtanulás céljából vesznek igénybe, a fennmaradó 85% pedig megoszlik: népszerű a könyvelési szak, a szépségipar, a humánerőforrás, a menedzsment, a marketing, a turizmus, a lakberendezés és az informatika is. Az említett oldalon magyar nyelven is kínálnak nyolc különböző szakképesítést, amelyek mint megtudtuk kelendőek a tanulni vágyók sorában.

A portál képviselője kifejtette vélhetően abban keresendő a hasonló képzési formák növekedő népszerűsége, hogy az egyes vállalatok is egyre szigorúbb feltételekhez kötik egy-egy állás megszerzésének lehetőségét. Aki pedig jó munkát szeretne, annak be kell látnia, hogy mindennek alapfeltétele a folyamatos önképzés.

Az online képzésekkel is olyan bizonyítványhoz juthatnak a tanulók, amelyeket európai szinten bárhol elfogadnak. Mindehhez csak annyit kell tenni, hogy egy kurzus tananyagát lépésről lépésre meg kell rendelni, majd az utolsó leckecsomaggal az elismerő oklevél is házhoz érkezik. Lehetne azon vitázni, hogy szakvizsga nélkül hogyan lehet szakmához jutni, azonban a mai igényeket hajszoló világban már ez sem meglepő. Természetesen az már egyéni döntés és felelősség kérdése, hogy a postán felvett tananyagból ki mennyit hajlandó elsajátítani.


Szatmárnémetiben is egyre népszerűbbek az online képzési formák.
Manapság már nem kell oktatási intézmények padjait koptatni ahhoz, hogy továbbképezhessük önmagunkat - tanulni bárhol és bármikor lehet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: