2015-04-14 16:08:31• hírek • Szatmár.ro

Terepszemle a 17-es lakótelepen - most dől el, hová mit építenek

A polgármesteri hivatal szakemberei - élükön a polgármesterrel és a városmenedzserrel - kedden a 17-es lakótelepen tartottak terepszemlét. Dorel Coica szerint a következő napokban derül ki, hogy a lebontott garázsok helyén hová építenek parkolót, játszóteret illetve zöldövezetet. Még azt sem lehet tudni, hogy ki végzi majd el a munkát.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szakemberei kedden terepszemlét tartottak a 17-es lakótelepen, hogy felmérjék a garázsok lebontásával keletkezett szabad felületeket. Az elkészített mérések alapján tervezik meg a parkolók, zöldövezetek, játszóterek helyét.

"Lejárt a szerződés a cégekkel, amelyek a Szamos jobb illetve bal partján az aszfaltozási munkálatokat végezték. Az új közbeszerzési eljárás most van folyamatban, amennyiben pedig végetér és túl leszünk a szokásos fellebbezéseken is, kiderül, hogy melyik cég végzi el a feladatokat" - mondta a Szatmár.ro megkeresésére Dorel Coica polgármester.

Dan Babut városmenedzsertől megtudtuk: nap mint nap terepen vannak, hogy felmérjék a szabaddá vált területeket, hiszen most lehet igazán tervezni, hogy eltűntek a zavaró építmények. A parkolók elhelyezését, a játszóterek, fás területek helyét a közterület-felügyelet és építészek közösen tervezik meg.

"Egy héten belül valószínűleg meglesznek a tervek, aztán kezdődhet is a munka. Az aszfaltozás csak a jéghegy csúcsa, addig még rengeteg munkálatot kell elvégezni. Ki kell alakítani a csatornázást, bővíteni a közvilágítást, alapot kell építeni a parkolóknak, szegélyköveket elhelyezni, stb. Az aszfaltozásra előreláthatóan augusztusban-szeptemberben kerül majd sor" - magyarázta a városmenedzser.

A polgármesteri hivatal idén februárban helyezte ki a felszólításokat az illegálisan épített garázsok lebontására, amit legnagyobbrészt a lakók végeztek el - a parkolók kialakítására azonban még úgy tűnik, néhány hónapot várni kell.

A felszabadult helyekre zöldövezetet, parkolót és játszóteret terveznek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: