2008-11-17 13:43:31• hírek • Czinzel László

Templomszentelés és zászlóavatás

A lázári református templom belső felújítása, illetve a nőszövetség névadó ünnepsége és zászlóavatása alkalmából tartottak hálaadó istentiszteletet Lázáriban.

A rendezvényen jelen volt Erdei D. István, az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje is. Ft. Csűry István igehirdetése után Bogya-Kis Mária, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, illetve Nagy Erika, az egyházmegye nőszövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, ejtett néhány szót a zászlóról, majd Képíró Gyula, házigazda-lelkész vázolta fel a nőszövetség névadójának, az egyház támogatásáról közismert Gulácsi Annának az életútját.

Az esemény színvonalas kulturális műsorral ért véget: Képíró Dorottya, Gyulai Ilona, Kiss Gergely szavaltak, Póti Márk zongorázott, Genda Szabolcs és a Varhol-fivérek rövid komolyzenei koncerttel emelték a rendezvény színvonalát.

Az RMDSZ parlamenti képviselője-képviselőjelöltje, Erdei D. István hosszasan elbeszélgetett a választókkal, illetve Csűry István helyettes püspökkel - utóbbival többek között a „tamásváraljai ügyről" is beszélgettek, amelynek kapcsán az érdekvédelmi szervezet teljes mértékben kiáll az egyházmegye, illetve a helyi egyházközség mellett.

Képíró Gyula a zászlóval

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: