2012-02-14 10:18:31• hírek • Póti Orsolya

Templomszentelés a Jézus Szentséges Szíve plébánián

Február 19-én kerül sor a Kálvária templom megszentelésére, mely nagyszerű alkalom a hála kinyilvánítására mindazok felé, akik odaadással, fáradhatatlan munkájukkal segítették a restaurálását.

A „Kálvária templom restaurálása és hosszú távú értékesítése" című eredményeként az idelátogató turisták, de Szatmárnémeti lakosai is, egy olyan helytörténeti jelentőségű templomot találnak, amely minden műemlékvédelmi normának  megfelel, ugyanakkor rendelkezik a turisztikai célpontok szükséges eszközeivel.

A templom megszentelésére február 19-én kerül sor, azonban a megszentelés momentumát lelki felkészülés előzi meg, így az ünnepség alkalmából szervezett programok, a templomot használó közösségek számára három napon át tartanak majd.

Február 17-én, pénteken 18 órától felkészülési szentmisére kerül sor román és német nyelven, majd szeretetvendégség lesz a Canticum, Herz Jesu és Adoremus kórusok tagjai, a ministránsok és egyháztanácsosok számára. A szentmisét celebrálja: Ft. Dr. Schupler Tibor, a német közösség plébánosa.

Február 18-án, szombaton 18 órától hálaadási szentmisére kerül sor német és román nyelven, majd szeretetvendégség lesz mindazok számára, akik a templomfelújításon dolgoztak. A szentmisét celebrálja: Ft. Román János, a román közösség plébánosa.

Vasárnap kerül sor a Kálvária templom megszentelésére. 9 óra 40 perctől a meghívottak fogadása közben klasszikus zenei előadásra kerül sor, melyen közreműködnek Balaskó Balázs orgonaművész, Lutai Alexandru trombitás és Székely Alpár hegedűművész.

A rendezvény meghívottjai parlamenti képviselők, a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium képviselői, a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának képviselői, a Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői, a Prefektúra képviselői, a Megyei Tanács képviselői, a Polgármesteri Hivatal képviselői, a különböző helyi és megyei intézmények képviselői, valamint a sajtó képviselői. Az ünnepi szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálja német és román nyelven.

A liturgia közben a német és román közösségek kórusai énekelnek (Canticum, Herz Jesu, Adoremus) – vezényel Kuki Zsolt, szólista Marius Boros.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: