2010-09-05 22:58:43• hírek • Szatmár.ro

Templomnap Ákoson

Kőfaragóbemutatót is tartottak az Ákosi Templomnap alkalmából.

Kilencedik alkalommal tartották meg vasárnap az Ákosi Templomnapot, amely egrészt felhívja a figyelmet az elég rossz állapotban lévő műemlékre, másrészt az elszármazottak találkozója is egyben. Nagy Attila, magyargéresi lelkipásztor hirdetett igét az idén, kihangsúlyozva az ünneplés, a közösségi együttlét fontosságát.
Dobai Zoltán, házigazda-lelkész az üdvözlés után a templomkorszerűsítés jelenlegi helyzetéről beszélt, rámutatva: eddig kevésbé látványos dolgokat sikerült megvalósítani, viszont a tetőszerkezet kicserélése, valamint a hamarosan sorra kerülő toronysisak-kövek helyettesítés alapvető fontossággal bír. A következőkben a belső felújításra és a padok restaurálására kellene sort keríteni - tudhatták meg a jelenlévők.

A lelkész elmesélte: az utóbbi időben több alkalommal is vakolatdarabok hullottak le a templomfalról - ez is jelzi, mennyire sürgető a felújítás folytatása. Tabajdi Csaba, az Ákosról elszármazott Tabajdi György fia orgonán játszott, az ifjúsági énekkar egyházi dalokkal szerepelt, a kárpátaljai KRISZ együttes a határviszonyok miatt késve érkezett - így a megjelentek visszamentek a koncertre a templomba. Odakinn kiderült az idő, így megtarthatták a tervezett kőfaragó-bemutatót is. A rendezvény ünnepi ebéddel zárult.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: