2009-09-30 09:11:41• hírek • Szatmár.ro

Közelgő templombúcsúk

Október 4-én, vasárnap a szatmárnémeti Kis Szent Teréz templom búcsúját ünnepli.

A szatmárnémeti Kis Szent Teréz templom búcsúmiséjére vasárnap 11 órától kerül sor, az ünnepi szónok Ft. Reszler Mihály nagykárolyi főesperes lesz.

Lisieux-i Szent Teréz kármelita rendi római katolikus szerzetesnő volt. 1873. január 2-án született Alencon-ban, Franciaországban, egy kilenc gyermekes család sarjaként. 1881-ben kezdte tanulmányait a Notre Dame du Pre-i bencés apátság iskolájában. 1888. április 9-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén lép be a Lisieux-i Kármel rendbe és 1890. szeptember 8-án teszi le fogadalmát. Életét sokszor megnehezítették betegségei, majd már 24 évesen meghal hosszú szenvedés után, tuberkulózis következtében.

Egy évvel halála után jelent meg az elöljárója parancsára írt önéletrajza „Egy lélek története" címmel. X. Pius pápa jelentette ki, hogy kívánja a szentté avatást. Egy magánkihallgatáson Terézről a következőt mondta: „a modern idők legnagyobb szentje". A boldoggá avatást már XI. Pius pápa végzi el 1923. április 29-én. Ő avatja szentté is 1925. május 17-én. A Szent Péter-bazilikában 50 ezren, a bazilika előtti téren félmillióan voltak tanúi az eseménynek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: