2013-11-08 19:24:19• hírek • Nagykaroly.ro

Templombúcsú és keresztszentelés

Kosztura János zempléni görög katolikus parókus celebrálja a vasárnapi ünnepi szentmisét a magyar ajkú görög katolikus gyülekezet nagykárolyi templomában.

Vasárnap kerül sor a nagykárolyi Szent Mihály és Gábor arkangyalok görög katolikus templom búcsújára - tájékoztatta hírportálunkat Vadas Krisztián a magyar ajkú görög katolikus gyülekezet parókusa. A délelőtt 11 órától kezdődő búcsús szentliturgia keretén belül megszentelik a templom keresztjét, amelyet az elkövetkező héten helyeznek fel a kívülről immár felújított templomtoronyra.Mint ismeretes, a nagykárolyi Görög Katolikus Egyházközség temploma egy HU-RO-s határon átnyúló projekt keretében teljes mértékben megújul.

- Javában folynak a megnyert pályázat munkálatai, a torony tetőszerkezete már át van fedve, új rézlemezt kapott, nagy része pedig már le is van festve, vakolva, az utolsó lépés, hogy feltegyük a keresztet  - nyilatkozta a parókus lelkész, majd hozzátette, hogy a templombúcsú keretében ünnepélyesen megszentelik a keresztet és elhelyeznek benne egy történelmi emlékiratot.

A búcsús szentliturgián Kosztura János zempléni görög katolikus pap fog prédikálni, ugyancsak ő fogja celebrálni a szertartást, ugyanakkor a meghívottak között jelen lesz Radu Filip nagykárolyi román görög katolikus esperes, Tolnay István, a Nagykároly-Kertvárosi Református Egyházközség lelkipásztora, valamint Egri Tibor, nyírvasvári görög katolikus parókus.

A templomfelújítási munkálatok határideje 2014 szeptembere. Vadas Krisztián bízik benne, hogy a Jóisten segítségével addig már teljes mértékben fel lesz újítva az emlékmű. Amint elmondta, jelenleg a külső munkálatok zajlanak (vakolás, festés, a díszek kihelyezése), amelyeket hozzávetőleg egy hónap múlva a lábazat kivételével befejez a kivitelező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: