2011-12-03 17:43:24• hírek • Szatmar.ro

Ünnepel a Szent Miklós görögkatolikus templom

Szombaton vette kezdetét és kedden ér véget a Szatmárnémeti Szent Milkós görögkatolikus templom búcsúja, a következő napokban külföldi vendégek is az egyházkerület tagjaival ünnepelnek.

Csodatévő Szent Miklós myrai püspök, a tengerészek, kereskedők, a gyógyszerészek, a zálogházak, gyermekek és a pálinkafőzők védőszentje és hozzá kapcsolható a Mikulás személye körüli legenda kialakulása is. Az ő ünnepén, december 6-án, délután 18 órakor veszi kezdetét az ünnepélyes Szentliturgia, amelyen Ft. Gorcsa György Abaúj - Hegyaljai esperes, tokaji parókus lesz az ünnepi szónok..A Szentliturgián a Hajdúdorogi Görögkatolikus Gimnázium, Szent Bazil oktatási központ énekkara énekel majd, s ezt követően ünnepi koncertet is ad.

Ezt megelőzően a vecsernye keretén belül szombat délután Ft. Stan Zsolt tartott lelkigyakorlatot. Vasárnap 18 órai kezdettel Ft. Ifj. Pallai Béla, hétfőn pedig ugyanabban az órában Ft. id. Pallai Béla várja a híveket lelkigyakorlatra.

„A templombúcsú valamint a karácsonyi előkészület jegyében elvégezhetjük a karácsonyi szentgyónásunkat" is, hívta fel a hívek figyelmét Ft. id. Pallai Béla parókus.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: