2019-04-30 16:01:27• hírek • Közlemény / Szatmár.ro

Templombúcsú Halmiban, templombúcsú és anyák napja Pusztadarócon

„Szent József, a munkás" ünnepe lesz május elsején.

József Dávid házából származik, Szűz Mária férje és Jézus nevelőapja, a Szent Család feje. Ünnepét 1955. május 1-én rendelte el XII. Piusz pápa.

 

A Szatmári Egyházmegyében Halmi és Pusztadaróc templomainak titulusa „Szent József, a munkás". Ennek megfelelően Halmiban az ünnep napján, tizenegy órától tartanak búcsúmisét Szmutku Róbert nagybányai esperes szentbeszédével. Pusztadarócon ugyanazon a napon, 11 órától Néma Sándor lázári plébános ünnepi szónoklatával lesz a búcsúmise. Várják a helyi és zarándok híveket az ünnepi alkalmakra.

 

Vasárnap, május 5-én, a pusztadaróci 9:30-as szentmisét követően a helybeli gyermekek versekkel köszöntik az édesanyákat - árulta el szerkesztőségünknek Istvánfi Szilárd lelkipásztor. A kis helyi ifjúságot összefogva, közös műsorral köszöntik a gyermekek az édesanyákat és a nagymamákat. Verseikkel köszönetet és hálát adnak a mindennapos törődésért és a szeretetért. Az anyák napi ünnepség Szamosdarán folytatódik vasárnap, hiszen a 11:00 órás szentmisét követően itt is hálát mondanak a fiatalok, hogy szerető közegben, családban, anyai törődésben nőhetnek fel. A műsorokra az ügyes ifjakat Istvánfi Szilárd lelkipásztor készíti fel.

 

Dalaik és lírai szavaik szóljanak szívből!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: