2013-08-19 05:33:44• hírek • Blikk.hu

Templomban tartott főpróbát az Omega

Még az Omegától is szokatlan produkció­t láthattak azok a szerencsések, akik ott lehettek szombaton az Omega Oratórium nyilvános próbáján a bátaszéki templomban.

Több oka is volt annak, hogy az 50. születésnapját tavaly ünneplő együttes épp ott próbálta ki első ízben a még „félkész" produkciót. Kóbor János gyerekkorában nagyon sok gyönyörű nyarat és telet töltött itt, így szinte az első szóra jött. Főleg amikor kiderült, hogy az ország legmagasabb kőtemplomának tornya életveszélyes lett. Nemcsak az építész végzettségű Omega-frontember, de az együttes többi tagja is egy emberként vállalta, hogy anyagiakkal is segít a torony helyrehozatalában.

– Csodálatos gyerekkori emlékek kötnek ide. Mivel anyai és apai nagyszüleim is itt éltek, szinte minden téli és nyári vakációmat itt töltöttem – mondta a Blikknek a koncert előtt Kóbor János. – Nagyon különös érzés volt visszatérni ötven év után, és látni a házat, ahol annyi szép vakációt töltöttem.

A templomi fellépéssel mintha régi álma teljesült volna Kóbor Jánosnak; sok korábbi Omega-dalban érződik a spiritualitás, mint a Megszentelt világ, Boldog angyalok, Ördögi cirkusz, vagy épp a Koncert a menny­ben, de hangulatában nagyon ide illőek más régi dalok, mint a Tékozló fiú, Az éjszakai országút vagy az Égben lebegők csarnoka.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: