2015-06-18 11:02:43• hírek • MTI

Templomban lövöldözött az ámokfutó, sok a halott

Az eddigi adatok szerint nyolc embert agyonlőtt egy fegyveres támadó szerda este a dél-karolinai Charleston egyik templomában.

A USA Today című amerikai napilap beszámolója szerint a keleti parti nagyvárosban az FBI (Szövetségi Nyomozó Iroda) emberei és különleges alakulatok tagjai kutatnak az elkövető után.

A lövöldözés a város színes bőrű lakossága körében nagy népszerűségnek örvendő metodista templomnál történt helyi idő szerint este 9 órakor, és az eddigi ismeretek szerint a támadó egy fehér bőrű fiatalember volt - teszi hozzá a USA Today.

A charlestoni rendőrség Twitter-fiókjában azt írta, hogy egy 21 év körüli fehér férfit keresnek. Az áldozatokról azonban egyelőre nem adnak tájékoztatást.

A CNN amerikai hírtelevízió illetékesekre hivatkozva arról számolt be, hogy a templomban több holttest hever, de az áldozatokat egyelőre nem azonosították. A tévé híradófelvételein nagy rendőri készültség és számos mentőautó volt látható.

Charles Francis, a charlestoni rendőrség szóvivője a részleteket mellőzve azt mondta, hogy fennáll bombafenyegetés veszélye a templom közelében. Emiatt lezárták a közeli utcákat és városrészeket, de hamarosan bejelentették, hogy vaklárma volt, és vége a bombafenyegetésnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: