2019-04-04 11:49:52• hírek • Közlemény

Templom épül Túrterebes-hegyen

Valahol rombolják, valahol újítják a templomokat, valahol pedig új hajlék épül Isten dicsőségére.

Ez utóbbiak közzé tartozik Túrterebes-hegy református közössége, melynek lelkipásztorát, Kala Noémit Király Lajos esperes csütörtökön délelőtt látogatta meg, hogy megtekintse a kis gyülekezet törekvésének eddigi eredményét.

 

Kala Noémi lelkésznő lapunknak elmondta, hogy pár éve, pontosabban 2016-ban született meg egy gondolat, egy álom a Túrterebes-hegyi reformátusok körében, miszerint szeretnének ők is egy templomot. 2019-ben tapasztalható az, hogy ez az álom kezd valósággá válni: sikerült a templom alapját megönteni és a falakat megépíteni. Felekezettől függetlenül sokan állnak a munkálat mellé, pályázati úton is sikerült forrásokat szerezni, ugyanakkor az alig 37 tagot számláló gyülekezet önerőből nem tudja befejezni a munkálatot, ezért kérik a jókedvű adakozók segítségét.

 

Ahol eddig tartották az istentiszteleteket, az egy termény-átvevő hely volt, mely kezd egyre használhatatlanabbá válni, ráadásul ki is nőtték ezt e helyet, ezért van szükség templomra. Tehát, aki szeretne adományozni e célra, megteheti ezt Túrterebesen, a református lelkészi hivatalban, Szatmárnémetiben az Esperesi Hivatalban (Kálvin tér 2.), vagy az egyházközség alábbiakban található bankszámlájára küldhetik a segítséget:

 

Parohia Reformata Turulung

Bankszámla száma: RO62BRDE310SV08292903100 .

Cif: 12082187

Megjegyzés: Donatie Turulung

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: