2012-04-23 17:06:21• hírek • Kocsis Zoltán

Temető épülne a Pusztadaróc felé vezető út mellett

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Jövő nyáron egy újabb temető biztosítja majd az örök nyugalmat szeretteinknek, ismerőseinknek Szatmárnémetiben - erről tájékoztatták a sajtó képviselőit a hétfő délben a polgármesteri hivatal épületében kezdődött közvitán.

Az új sírkert a Fehérgyarmati (Aurel Vlaicu) úton lesz majd, az országhatár felé haladva az út jobb oldalán. Alexandru Molnar, a terület tulajdonosa, egyben a terv kivitelezője elmondta, hogy a leendő temető összterülete négy hektár, hektáronként pedig átlagban ezerötszáz sír fér el.

A temető kialakításához egy sor feltételnek kell megfelelnie a kiszemelt területnek: legalább 250 méterre kell lennie a legközelebbi lakott épülettől, gyümölcsöstől. A területet körbe kell kerítenie a beruházónak, utat és kápolnát kell építenie, hűtőházzal. „Ha minden jól alakul, akkor a városi tanács őszig elfogadja a terveket. Ebben az esetben jövő nyár elejéig elkészülünk valamennyi beruházással, építkezéssel. Ezek összköltsége százezer euró körül van", mondta a Szatmár.ro kérdésére válaszolva Molnar.

Mivel a szatmárnémeti temetőkben egyre kevesebb a hely, a város környékén több temető kialakítása is zajlik: az egyik Szatmárzsadály közelében, a másik pedig a Károlyi út végében, a vetési letérő környékén. Molnar elmondta, hogy az általa létrehozandó sírkert és kápolna ökumenikus lesz: vallástól és nemzetiségtől függetlenül mindenkinek örök nyugalmat biztosít majd.

A közvitán szóba került továbbá a központhoz közeli Tompa (Petru Bran) utcában található egykori kazánház, ahol a pünkösdi-karizmatikus mozgalom egy vallási központot hozna létre többek között gyerekek nevelése és - lakodalmi terem kialakítása céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: