2015-05-15 15:18:24• hírek • Kocsis Zoltán

Temetkezési maffiáról beszél Kereskényi

„Teljességgel elfogadhatatlannak tartom, ami Szatmárnémetiben a temetkezési vállalkozások terén történik. Ez egyértelműen versenykorlátozó magatartás, de akár temetkezési maffiáról is beszélhetünk", jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

A politikus arra a helyzetre mutatott rá, amelyben két vállalkozó egyértelmű előnyt szerzett magának a 6-7 szereplőt magába foglaló piacon. „Az egyik temetkezési vállalkozó tulajdonosa a régi kórház egyik kórboncnoka. A másik helyzet ennél is visszásabb, hisz a cég székhelye egyenesen a Szatmár Megyei Kórház épületében van", magyarázta Kereskényi.

A történet már csak azért is tipikusan balkáni, mert törvény nem csak azt tiltja, hogy kórház épületében temetkezési vállalkozás működjék, de azt is, hogy a kórházban valamely temetkezési céget reklámozzák.

„Tudomásom van róla, hogy a prefektusi hivatal is foglalkozott már a témával. A Szatmár Megyei Kórház azonban annak ellenére nem adott még hivatal választ, hogy letelt a törvény által előírt 30 napos határidő", fogalmazott Kereskényi Gábor.

A képviselő Bukarestben is szóvátette a tarthatatlan állapotot és szerdán interpellációban fordult Nicolae Banicioiu egészségügyi miniszterhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: