2018-04-13 05:59:32• hírek • MTI

Temetésen robbantott pokolgépet az Iszlám Állam

Legalább tizenhat ember meghalt, másik tizennégy pedig megsebesült egy temetésen elkövetett pokolgépes merényletben. A gyászszertartáson az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által előző nap megölt kurd harcosoktól vettek búcsút - közölte az észak-iraki település elöljárója, ahol a támadás történt.

Január óta ez volt legvéresebb támadás Irakban. Január 16-án Bagdadban egy kettős öngyilkos merényletben 31 ember halt meg. "Két pokolgépet hoztak működésbe, amikor a halottas menet belépett a temetőbe Aszdira faluban" - közölte Szalaheddin Saalan, az IÁ-tól visszafoglalt es-Sarkattól délre fekvő szunnita település polgármestere.


"A sebesültek többségének válságos az állapota" - tette hozzá az elöljáró, sejtetve, hogy a halottak száma még nőhet. A Hasd es-Saabi (Népi Mozgósítási Erők) öt harcosát csütörtökre virradóra ölték meg ugyanebben a faluban, amely 250 kilométernyire északra fekszik a fővárostól.


A többségében síita milíciák alkotta Hasd es-Saabi ernyőszervezet félkatonai egységei fontos szerepet játszottak az iraki hadsereg oldalán az IÁ elleni harcban. Szunnita törzsi fegyveresek is vannak a harcosaik között. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: