2006-06-02 21:10:22• hírek • Szatmar.ro

Nem kedvezett az időjárás a Rally Raid-nek

A sártenger sem állította meg a tereprally szerelmeseit.

Rally Raid, Szatmárnémeti
A nemzeti tereprally bajnokság idei második fordulójaként Szatmárnémetiben zajlik a Promotorsport Rally Raid 2006 elnevezésű verseny.

Lóerőktől duzzadó és benzingőzt pufogó, tapasztalt pilóták által vezetett járgányok felsorakoztatásával kezdődött a verseny tegnap este. Összesen 14 terepmotoros, 10 terepjáró, és 2 ATV (quad) pilóta nevezett be a versenyre, ők a szatmárnémeti régi főterén felállított kezdőpontnál mutatkoztak be a nagyközönségnek. Péntek reggel volt a start pillanata, amire eljött a motorsportok iránti szeretetéről ismert Radu Bud prefektus is, aki a startvonalnál segédkezett.

A szervezők szerint az általuk összeállított 305 kilométer hosszú szakaszrendszer egyike a bajnokság legnehezebbjeinek. Ezt a nehézségi szintet tovább fokozta, hogy a mai szakadó esőben a mezei utak, emelkedők egyre csúszósabbak, sőt egyenesen járhatatlanokká váltak. Erre egy igazán jó példa, hogy a felvezetőautóként előre küldött terepjáró a mára kijelölt szakasz körülbelül a negyedénél megrekedt, és csak később tudott továbbhaladni. Majd 100 kilométernyi utat tettek ma meg a versenyzők, első lépésként az ACR pálya melletti mezőn szervezett szuperspeciális szakaszon villoghattak a versenyzők, és kezdhettek bele egy kis igazi sártúrásba, sárból pedig nem volt hiány.

Szakasz felé folytatódott a verseny, ahol a szervezők különösen nehéz szakaszt állítottak össze számukra. Az elcsigázott autósok és motorosok késő délután érkeztek vissza Szatmárnémetibe, ahonnan holnap indulnak tovább, hogy legyőzzék a második szakaszát is a kijelölt pályának. Győztest is holnap avatnak.
Rally Raid, SZatmárnémeti

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: