2013-10-04 12:01:04• hírek • MTI

Temesváron is elindul az Igen, tessék! mozgalom

Temesváron is elindul az Igen, tessék! anyanyelvi mozgalom - jelentette be egy csütörtöki temesvári sajtótájékoztatón Vincze Róbert, a mozgalomnak hátteret nyújtó egyesület marketingfelelőse és Molnár Zsolt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője.

A mozgalom közleménye szerint az anyanyelvű kereskedelmi kiszolgálást bátorító kezdeményezés a bánsági városban nemcsak a magyar, hanem a többi hagyományos nyelvi közösséget is célozza.

"A helyi közösségben nagy hagyománya van a többnyelvűségnek és a multikulturalitásnak, amit a hétköznapi üzleti gyakorlatba is át kívánunk ültetni - így a szerb, a bolgár, a német vagy az olasz nyelvűekre is figyelmet fordítunk" - idézte a közlemény Molnár Zsoltot.

A képviselő hozzátette: a mozgalom az üzletek bejáratához elhelyezett tájékoztató táblák révén jelzi, hogy az eladók mely nyelveken megszólíthatók. A táblákat az egyes kiszolgálóhelyek igényei szerint, a nyelvek változatos jelzésével gyártják le.

Vincze Róbert közölte: az elmúlt két év tapasztalata azt mutatja, hogy az emberek szívesebben vásárolnak olyan üzletekben, ahol az anyanyelvükön szolgálják ki őket. Az Igen, tessék! jelet kitűző kereskedelmi egységek többségében nőtt a forgalom.

A Kolozsvárról indult mozgalom eddig Marosvásárhelyre, Máramarosszigetre és Bánffyhunyadra terjedt át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: