2012-05-10 15:51:52• hírek • Kocsis Zoltán

Jöhetnek a befektetők, máris megszorít az új kormány

Amint az várható volt, a Szatmárnémeti Városi Tanács villámgyorsan elfogadta a három napirendi pontot a csütörtöki rendkívüli ülésén: jöhetnek tehát a beruházók a szatmárnémeti és a vetési ipari parkba.

A Szatmárnémeti Ipari Parkban a német TCG Herrmann Präzisionsdruckguss G.m.b.H. nyit egy üzemet. A vállalat egy öntödét hoz létre, ahol autóalkatrészeket gyártanak. A tervek szerint az idén tavasszal megkezdődő építkezés két év múlva ér véget, akkor veszi kezdetét a gyártás. Az új üzem legkevesebb kétszáz, legtöbb négyszáz új munkahelyet teremt majd.

A Vetési Ipari Parkban a bukaresti tőkével működő SMART ELECTRIC DESIGN egy hőerőművet szeretne létrehozni. A vetési önkormányzat már áldását adta a dologhoz, a beruházó azt kérte a Szatmárnémeti Városi Tanácstól, hogy használhassák két, a város fennhatósága alá tartozó útszakaszt - minden ezzel járó költséget magukra vállalva. A tervek szerint az ukrajnai gázzal működő erőmű évi 400 megawatt áramot termel majd.

Fontos kiemelni, hogy Szatmárnémetiben a következőkben több nagy vállalat is jelentős beruházásokra készül. A Draxlmaier összesen 30 millió eurót fordít gyára bővítésére, míg az Ipari Parkban új termelő egységeket épít a CASCO és a Zollner, míg Anvis Group és a Romania Trade and Invest két hete kapott engedélyt gyárai építéséhez. Mindez a következő két évben kétezer új munkahelyet jelent majd.

Ilyés Gyula az ülés után szót ejtett a kormány azon döntéséről, amiben elrendelte: visszakéri az Ungureanu-kabinet által április közepén megítélt költségvetés-kiegészítéseket. „A kormány nincs mit visszakérjen, mivel nem is utalt ki egy lejt sem. Sajnálatos módon emiatt több tervezett munkálatot nem tudunk megcsinálni. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium és az I-es számú Általános Iskola udvarait biztosan leaszfaltozzuk, a többit majd meglátjuk a nyár folyamán milyen forrásokat tudunk felszabadítani", fogalmazott a polgármester.

Megszorításokkal kezd tehát a megszorításokat négy éven keresztül ostorozó Ponta-kormány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: