2010-09-06 15:23:14• hírek • Szatmar.ro

Tematikus hangverseny a Székesegyházban

Emlékezetes estében lehetett részük azoknak a személyeknek, akik részt vettek vasárnap este a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusának hangversenyén.

Az „Őz Úr, Ő a Király!" című előadáson nagy összhangban szólalt meg az énekhang a különböző hangszerekkel. Higyed Gyöngyi karmester vezénylésével felcsendültek Bartók, Bach, Mozart, Händel művek is a sok más zeneszerző alkotása mellett. A dalok közötti elbeszélések összefogták az előadást, és a hangverseny egy egységes egészet alkotott. Dávid és Góliát történetét elevenítette fel, amely a mai emberek számára is üzenetet hordoz, hiszen a mindennapi életben is tapasztalható a Dávid-Góliát állapot.

A Római Katolikus Székesegyházban tartott telt házas előadás nagy elismerést váltott ki a közönség körében, tetszésüket vastapssal fejezték ki. A tematikus koncertet itthon először mutatják be, azok után, hogy az attrakcióval a Budapesten megszervezett VII. Református Zenei Fesztiválon nagy sikert értek el.


Telt ház előtt énekelt a kórus
Telt ház előtt énekelt a kórus






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: