2009-10-20 13:43:44• hírek • Gozner Gertrud

Tematikus ellenőrzési akciók

Szupermarketeket és horgászfelszereléseket árusító üzleteket ellenőrzött az elmúlt időszakban a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség - derült ki a hivatal vezetője, Valentin Breban által kedden megtartott sajtótájékoztatón.

A szupermarketek esetében a felügyelők különösen figyeltek arra, hogy a termékek szavatossági ideje be legyen tartva, azt külön vizsgálták, hogy milyen körülmények között tárolják és hozzák forgalomba az árukat. Az egyik kereskedelmi egységben lejárt szavatosságú süteményeket és csokoládékat találtak, egy másik helyen a fehérliszt és a teák  lépték túl minőségük megőrzésének határidejét.

Akciójuk során a hivatal munkatársai számos olyan Magyarországról származó árút is találtak, amelyek nem voltak ellátva román nyelvű címkével. A kétnapos kampány alatt 13 Szatmár megyei élelmiszereket árusító egység került terítékre, ez alatt  körülbelül  50 kilogrammnyi árut vontak ki végleg a forgalomból. Összesen kilenc büntetést osztottunk ki 80 ezer lej értékben - nyilatkozta Breban.

Október 5 és 10 között a horgászfelszereléseket forgalmazó üzletek kerültek sorra. A leggyakoribb mulasztást azt jelentette, hogy nem volt feltüntetve az illető termékek részletes leírása, használati utasítás, a mennyiség, sokszor a termék elnevezése is hiányzott. A felügyelősége ebben az esetben 9 büntetést rótt ki a forgalmazókra 60 ezer lej értékben, és több árucikket is időszakosan bevont a forgalomból. Ebben a hónapban még négy tematikus ellenőrzési akciónk van hátra - fejtette ki a fogyasztóvédelem vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: