2010-03-11 17:22:36• hírek • Szatmár.ro

Tematikus Nap

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tervének megfelelően tematikus napot tartanak március 13-án Nagykárolyban és Máramarosszigeten.

A hivatások évének kezdetekor a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye megnyitotta öt éves pasztorációs munkáját, melynek értelmében a különböző pasztorációs területeket - ifjúság, felnőttek, diakónia, szórvány-ökumené-kissebbség - évente más-más esperességben dolgozzák fel. A foglalkozások középpontjában mindig egy adott pasztorációs terület áll: a Nagykárolyi Esperesi Kerületbenben idén az ifjúság, Máramarosszigeten a diakónia, a Szatmár-Erdőd-Ugocsai esperesi kerületekben a Szórvány-Ökumené-Kisebbség, Nagybányán pedig a felnőttpasztoráció.

A plébániai lelkipásztori munka elősegítése, a programok tervezése céljából esperességenként évente egy-két tematikus napot is tartanak a pasztorális terv részeként. Erre kerül sor szombaton Nagykárolyban és Máramarosszigeten. A nagykárolyi rendezvény a plébániai csoportok képviselőit és plébánosaikat ülteti majd egy asztalhoz, ifjúság témában. Reggel tíz órától a Szent László Közösségi Házban Ft. Reszler Mihály főesperes köszönti a jelenlevőket, majd az ismerkedés, a találkozó céljainak és menetének bemutatása után Ft. Seffer Dániel spirituális „Gyermek és ifjúsági pasztoráció - korlátok és lehetőségek" címmel tart előadást. Ezt követően a jelenlevők csoportokban fejthetik ki gondolataikat, a délutáni szesszióban pedig a plébániájukon zajló ifjúsági munkára tekintenek és tervezik meg a következő lépéseket.


Már több alkalommal tartottak Tematikus Napot
Újra összegyűlnek a plébániai csoportok képviselői Nagykárolyban


Máramarosszigeten a diakóniában tevékenykedők gyűlnek március 13-án össze. Délelőtt tizenegy órától Ft. Szinovácz György főesperes tart köszöntőbeszédet a Borromeo Szent Károly templomban, majd Ft. Veres Attila egyházmegyei kórházlelkész segít a résztvevőknek a lelki ráhangolódásban. A beszámolók után Ft. Ágoston Ferenc, szeretetszolgálatokért felelős lelkész tart diakónia témakörben előadást, a kiscsoportos megosztás és plénum után pedig Máramarosszigeten is a különböző plébániákon folyó csoportok megerősítése és a közös munka megtervezése lesz a középpontban.

A tematikus napok megrendezésében ilyenformán a szándék, hogy ezek az összegzés és a cselekvés előmozdítói legyenek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: