2016-02-25 21:37:19• hírek • Szatmár.ro

Téma volt a parkolóépítés - csak nincs rá pénz

fotó: Archiv
fotó: Archiv

Újabb parkolók megépítésének műszaki-gazdasági tanulmányairól szavaztak.

A polgármesteri hivatal nagyjából egy éve bontatta le a tulajdonosokkal az engedély nélkül épített garázsokat a 17-es lakótelepen, illetve a Kárpátok I. és II. lakónegyedekben. Már akkor megjósolta Nits János városi tanácsos és urbanisztikai szakember, hogy a nagy hévvel elkezdett munkának nem lesz jó vége. Nem egyszerre kellett volna bontani mindenfelé, hanem több szakaszban. Egy tömbházak által határolt udvarban a lebontott garázsok helyére parkolókat kellett volna építeni, majd akkor kezdeni újabb bontásba, ha megvan a lehetőség az építésre is - tanácsolta Nits. A polgármesteri hivatal viszont egyszerre bontott és egyszerre nem épített semmit.

Később az udvarok nagyjából felére elkészült a parkolók kialakításának terve, az építés költsége pedig be is került a költségvetésbe.

Szerdán a többi tömbház-udvar parkolóinak műszaki-gazdasági mutatóit fogadták el egyhangúlag a tanácsosok, de egy szépséghibája azért van a dolognak: ezek megépítésére nincs pénz a költségvetésben.

Az ügy kapcsán Maskulik Csaba tanácsos szegezte a kérdést a polgármesternek: honnan lesz meg a közel 8,5 millió lej, ami az építkezés költségeit fedezi. A polgármester azonban nem élt a válaszadás lehetőségével.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: