2018-02-22 07:28:19• hírek • Oszkó Viktória

Teltházzal zárult a Bartók Béla Egyesület tavaszköszöntője

Február 21-én tartotta idei tavaszváró kulturális programját a Bartók Béla Egyesület.

Délután 17:00 órára zsúfolásig megtelt a Református Gimnázium díszterme. A nem olyan régen véget érő farsangi időszakot és a Bálint-napi hagyományokat felelevenítő előadásokat idén egy rendezvénybe gyúrták a szervezők.


Az egyesület nem csak az év eleji ünnepek apropóján készül programokkal, hiszen minden évben megteremtik a lehetőséget arra, hogy a helyi közösség együtt is megtarthassa a hagyományos népi mulatságokat. Ezúttal a Refi díszterme adott otthont az éneklő, táncoló, szavaló gyerekeknek, akik Higyed Gyöngyi vezetésével szórakoztatták a közönséget.


„Azért jöttünk, hogy a gyermekeinket láthassuk, hogy velük együtt örvendhessünk, hiszen fantasztikus dolog, hogy még van értékmegőrző rendezvény Szatmárnémetiben. Nem csak farsangkor, nem csak Bálint napon, nem csak a pünkösdi ünnepkörkor vagy a karácsonyi időszaban szervezünk előadásokat, hanem minden adandó alkalommal. Hiszem, hogy vannak még olyan emberek a világban,  akik nagyon kíváncsiak a drága kincsekre, amiket nem szabad elrejteni. Hiszem, hogy ezek a kincsek ebben a hazában jó helyen vannak, és ezeket a kincseket kamatoztatni kell az olyan rendezvényeken, mint a mai” – mondta Higyed Gyöngyi, az egyesület alelnöke.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: