2015-01-07 16:14:52• hírek • Szatmár.ro

Teltház van a hajléktalanszállón

A hidegre való tekintettel nappal is a hajléktalanszállón maradhatnak a rászorulók.

Szerdán az idei tél leghidegebb napja volt, a reggeli órákban -18 fokig is süllyedt a hőmérő higanyszála. Alacsony hőmérsékletet jósolnak a meteorológusok csütörtökre, némi enyhülésre pedig csak pénteken számíthatunk, ám akkor is maradnak a mínusz fokok.

Különösen megviseli az időjárás azokat a szatmáriakat, akiknek nincs fedél a fejük felett: ők a Majus 14 lakótelepen található hajléktalanszállón húzhatják meg magukat. Az általában csak éjszakai menedékként használható intézményben a hidegre való tekintettel a rászorulók most nappal is fedelet kapnak a fejük felé. Nappal 35-40 személy tartózkodik itt, éjszaka pedig több mint hetvenen is itt alszanak. Igaz, a szálló befogadóképessége kevesebb, de senkit nem hagynak éjszakára menedék nélkül.

A hajléktalanszállón a rászorulók reggelit is kapnak, lehetőségük van zuhanyzásra, mosásra, sőt, ruhaneműt is kapnak, ha szükségük van rá. Gyakran érkezik ruhaadomány a hajléktalanszállóra, az ünnepi időszakban pedig több magánszemély is egy-egy nagy kondér étellel lepte meg a menedéket keresőket.

A hajléktalanszálló lakói tévéznek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: