2018-05-14 07:31:02• hírek • Bede Emőke

Teltház előtt lépett fel a Csík zenekar

A Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezetének köszönhetően egy méltán elismert zenekar örvendeztette meg a helyi édesanyákat és nagymamákat: szombat este a magyar népzenei együttes, a Csík Zenekar adott teltházas koncertet a filharmóniában.

Az esemény azonban nem csak amiatt volt különleges, mert egy Kossuth-díjas zenekar hozta el csokorba kötött műveit, hanem azért is, mert a nőszervezet és a Gyöngyszem Egyesület ezáltal egy újabb nemes ügy mellé állt. A helyszínen felállítottak egy urnát, a befolyt pénzadománnyal pedig a Dinu Lipatti Állami Filharmónia kezdeményezéséhez járultak hozzá. Az intézmény ugyanis azt tűzte ki célul, hogy egy jó minőségű zongorával segítse meg Tasnád városát.
 

Az eseményen jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is, aki már második alkalommal vett részt a szatmári nőszervezet által szervezett programokon. A frakcióvezető gratulált a szatmári nőszervezet tevékenységéhez, biztató és elismerő szavakkal sarkallta a tagokat ennek folytatására. Erre pedig nem is kell olyan sokat várni, ugyanis egy rövid pihenő után októberben újra munkába lendül a nőszervezet.


Egy érdekesség is fogadta az érdeklődőket a helyszínen. "Sorsfordító nők az elmúlt 100 évben" címmel szervezett kiállítást az országos RMDSZ Nőszervezet, melynek célja az, hogy értéket mutasson fel a jövő nemzedékének. A Szatmár Megyei Nőszervezet Győrbíró Csilla Emese református vallástanárnő, egyben szakmódszertani előadó munkásságára építette a kezdeményezést, akinek közösségépítő szolgálata példaértékű lehet mindannyiunk számára.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: