2012-10-04 14:12:15• hírek • MTI

Telt ház előtt fogadja vendégeit a Videoton és a Steaua

Csoportja legnevesebb együttese, a portugál Sporting Lisboa ellen mutatkozik be csütörtökön saját közönsége előtt a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A székesfehérvári együttes az utóbbi hetekben a bajnokságban rendre pontokat veszített, s az EL első körében 3-0-s vereséget szenvedett Genkben, ezzel együtt a játékosok bíznak abban, hogy csütörtökön jó és eredményes produkcióval örvendeztetik meg szurkolóikat.

"Borzasztóan örülünk, hogy sikerült a csoportkörbe jutnunk, értékelni kell ezt a teljesítményt, és szeretnénk minél tovább jutni. Nem írnám alá előre a döntetlent a Sporting ellen, mindkét csapat győzelemre játszik" - mondta a meccset felvezető sajtótájékoztatón Paulo Sousa, aki most szülőhazája egyik együttese ellen vezeti a fehérvári alakulatot. "Tisztában kell lenni azzal, hogy a Sporting sok csatát megélt együttes, remek edzővel és játékosokkal, de a Videotonnak is van helye a nemzetközi porondon. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem a csütörtöki mérkőzésen."

A Sporting edzője, Sá Pinto ugyancsak a győzelem reményében küldi pályára csapatát, igaz, a támadók közül a perui Carillo, valamint a spanyol Capel sem szerepel majd a Sóstói Stadionban.

"Számomra nem létezik favorit a csoportban, csak olyan ellenfelek léteznek, akiket le kell győzni" - vélekedett Sá Pinto. "A Videoton ellen is fokozattan kell koncentrálnunk. A hazai csapatnak nagyon jó a védelme, remekül szűkítik a területet, emellett a kontrajátékot nagyon magas szintre emelte. A hátsó biztonságot meg kell tartanunk, de nem lehet tudni hogyan alakul a mérkőzés."

„Ilyenkor az emberben még erősebb a bizonyítási vágy, tehát a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés nem egy hétköznapi esemény lesz az életemben - nyilatkozta a Renato Neto, aki a legutóbbi kiírásban a Sporting színeiben játszhatott az EL-ben. - Nem hiszem, hogy lenne gyenge pontjuk, ugyanakkor ha tudjuk azt a játékot és azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, van esélyünk még egy ilyen nagynevű csapat ellen is", folytatta a Sportingtól Fehárvárra kölcsönadott brazil játékos.

nem tudni, Sa Pinto örül vagy bosszankodik - vajon a meccs után milyen idegállapotban lesz? fotó: mti.hu

A Stuttgart otthonában elért 2-2 után bizakodva várja a Köbenhavn elleni hazai meccsét a Steaua, főleg annak tudatában, hogy a jelek szerint közel ötvenezer néző látogat majd ki a Nemzeti Arénába. Megközelítőleg egyenlő erők összecsapása várható Bukarestben. A mértékadó transfermarkt.de honlap szerint a román csapat kerete három millió euróval értékesebb ellenfelénél (30,8 millió euró illetve 27,9 millió euró). Nem szabad figyelmen kívül hagyni ugyanakkor, hogy a két brazil légióst, Claudemirt és Cesar Santint leszámítva, a Köbenhavn összes játékosa megfordult már hazája felnőtt vagy utánpótlás-válogatottjában. A kék-fehérek keretét tehát csupa dán, svéd, norvég, izlandi, belga és Costa Rica-i válogatott alkotja.

A két együtt hasonlóan szerepek hazája bajnokságban. Mindkettő vezeti a táblázatot, egyaránt 25 ponttal: csakhogy amíg a dánoknak 11 meccsre volt erre szükségük, addig a románoknak tíz is elég volt. A Köbenhavn egy góllal többet kapott eddig, mint a Steaua, ám néggyel többet is rúgott, támadóereje bizonyítékaként 27 bajnoki gólnál tart.

fotó: vfb.de

Ami a többi, magyar érdekeltségű csapatot illeti, Huszti Szabolcs és a Hannover a spanyol bajnokságban botladozó Levantét fogadja. A német bajnokságban a magyar szélső jó játékának köszönhetően - eddig 3 gól és 7 gólpassz fűződik Huszti nevéhez a Bundesligában - várakozáson felül teljesítő gárda a nyitókörben a Twente vendégeként ért el 2-2-s döntetlent, amely akkor válhat igazán értékessé számára, ha ezúttal sikerül mindhárom pontot otthon tartania. Mindkét együttesnek van javítanivalója, ugyanis hétvégén a Hannover Hamburgban, míg a Levante Pamplonában kapott ki, igaz előbbi csak 1-0-ra, utóbbi viszont 4-0-ra.

Hajnal Tamás csapata, a szintén német VfB Stuttgart ugyancsak 2-2-es döntetlennel kezdett az EL-ben, de azzal a különbséggel, hogy hazai pályán szerezte az egy pontot. A svábok ezúttal a norvég Molde otthonába látogatnak.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a legnehezebb feladat Lencse László együttesére vár, mivel a Hapoel Kiryat Shmona az éveken át a Bajnokok Ligájában érdekelt Olympique Lyont fogadja. A magyar támadó góllal kezdte a sorozatot, s találatával meglepetésre 1-1-es döntetlent ért el az izraeli gárda az Athletic Bilbao otthonában.

Európa-liga, második forduló:
G csoport:
Basel -Genk 20.00
Videoton-Sporting Lisboa 20.00  Story 4

E csoport:
Molde -VfB Stuttgart 22:05 DigiSport2.ro
Steaua Bucuresti -Köbenhavn 22:05 ProTv, DigiSport1.ro, DolceSport1

A csoport:
Anzsi Mahacskala -Young Boys 19.00
FC Liverpool -Udinese 22.05 DigiSport1.hu, DigiSport3.ro

B csoport:
Académica - Hapoel Tel-Aviv 22:05
Atlético Madrid -Plzen 22:05

C csoport:
Olympique Marseille -AEL Limasszol 22:05
Borussia Mönchengladbach - Fenerbahce 22:05

D csoport:
FC Bruges -Marítimo 22:05
Newcastle United -Girondins Bordeaux 22:05

F csoport:
AIK Solna -Dnyipro 22:05
PSV Eindhoven -Napoli 22:05 DigiSport2.hu, DolceSport2

H csoport:
Neftci -Internazionale 19.00 DigiSport1.ro
Rubin Kazany -Partizan Beograd 19.00 DolceSport1

I csoport:
Hapoel Kiryat Shmona -Olympique Lyon 20.00
Sparta Praha -Athletic Bilbao 20.00

J csoport:
Lazio -Maribor 20.00 DigiSport2.ro
Panathinaikosz -Tottenham Hotspur 20.00 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro, DolceSport2

K csoport:
Metaliszt Harkiv -Rapid Wien 20.00
Rosenborg-Bayer Leverkusen 20.00

L csoport:
Hannover 96 -Levante 20.00 DigiSport1.hu
Helsingborg -Twente 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: