2018-06-28 00:04:46• hírek • Blikk.hu

Teljesítik Paudits Béla utolsó kívánságát

Ma a Farkasréti temetőben lesz Paudits Béla (†68) búcsúztatója, de a fővárostól 140 kilométerre, Ozorán helyezik végső nyugalomra a két hete elhunyt színészlegendát – tudta meg a Blikk.

Azok után, hogy a család, a barátok, a pályatársak és a tisztelők ma délelőtt leróják kegyeletüket a budai sírkertben, teljesül a Jászai Mari-díjas művész kívánsága, és édesanyja mellett aludhatja örök álmát.
 

 Szűk körben lesz Béla temetése Ozorán, korábban ez volt a kívánsága – árulta el lapunknak a színész ismerőse.
 

A család a szertartás időpontját nem tudatta a nyilvánossággal, szeretnék nyugodt körülmények között utolsó útjára kísérni a színész-rendezőt. A Blikknek korábban maga Paudits Béla is gyakran beszélt arról, hol szeretne majd megpihenni. Utolsó évei nagy fájdalommal járó betegségben teltek, gyakran beszélt a halálról, megbékélt a megváltoztathatatlannal, így saját temetéséről is magától értetődő természetességgel beszélt.
 

– Azt szeretném, ha eljön az időm, hogy Ozorán temessenek el, az édesanyám mellett – mondta több alkalommal is lapunk munkatársának Paudits Béla.

Az utolsó éveiben nehéz anyagi körülmények között élő színművész saját bevallása szerint akkor tört meg, amikor a szüleit elveszítette. Szeretett édesanyja fiatalon ment el, ahogy Paudits mesélte, egy orvosi műhibát követően veszítette el őt, és a családi dráma után édesapja az italhoz menekült – amely újabb tragédiához vezetett. A színész régóta nem járt Ozorán, ám múlt szeptemberben komolyan arra készült, hogy talán utoljára meglátogassa édesanyja sírját. Régi barátja, Takács Magdi ekkor látogatta meg budai otthonában, és a múltidézés mellett azt is megbeszélték, egykori harmonikása kocsival elviszi a lakhelyére, Tamásiba, hogy rajongóival találkozhasson, és akkor a végső nyughelyet is felkeresték volna.
 

– Tamásihoz közel van Ozora, nem? Akkor oda lemennék, ott van eltemetve az anyám, a nagyapám és a nagyanyám. Szeretném őket meglátogatni – lelkesedett akkor Béla, ám ez az út végül sosem valósult meg, mert a beteg Paudits – a fájdalmaira hivatkozva – nem vállalta az utazást.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: