2011-12-02 11:51:29• hírek • itcafe.hu

Teljesen megújult a YouTube

Az új koncepcióban össze akarják gyúrni mindazokat a módszereket, amelyek a televíziózásban, illetve az online fogyasztásban hatékonyak és eredményesek.

Ahogy az már korábban kiszivárgott, a Google egy új koncepció jegyében kulcselemeiben alakította át a 2006-ban 1,62 milliárd dollárért megszerzett videómegosztó szolgáltatást, a YouTube-ot, és az ünnepélyes bejelentéssel egy időben, tegnap életbe is léptek a változtatások: „A YouTube történetének legnagyobb átalakítása és legnagyobb frissítése a mai" - kommentálta a bejelentést Noam Lovinsky, a fogyasztói termékekkel foglalkozó csapat vezetője. Az új elképzelés lényegét Shishir Mehrotra, a termékfejlesztési alelnök foglalta össze: „Megpróbáljuk ötvözni mindazt, ami a televíziózásban és az online tartalomkínálatban a legjobb". Mehotra ugyanakkor elismerte, hogy kockázatos a vállalkozás, mivel nem lesz könnyű egyensúlyozni a hagyományos felhasználási mód, illetve az általuk szorgalmazott, „tévésebb" használat között.

A televízióhoz közeledés lényegében azt jelenti, hogy az irdatlan mennyiségű videóanyag közötti tájékozódást úgy kívánják megkönnyíteni, hogy a már eddig is meglévő csatornák felé orientálják a felhasználókat. Körülbelül olyan felhasználásra számítanak, mint a tematikus televízióknál, csak itt a felhasználók maguk válogatják össze azokat a csatornákat, melyeket követni és nézni akarnak.

E koncepció jegyében alakították át az oldal megjelenését, főként a most már szürkés árnyalatúra beállított kezdőlapét: a korábbi vízszintes elrendezés helyett most már három függőleges oszlopba tagolódik a tartalom: balra a jelentősen kibővült közösségi funkciók elérése szerepel, középen a választott csatornák, jobbra pedig az ajánlatok. Emellett bővítették a navigációs lehetőségeket is.

A „csatornásodás”, az egyedi videók felől a videógyűjtemények felé való elmozdulás természetesen üzletileg is beválhat, hiszen ezt a modellt a professzionális tartalom-előállítók is jobban fogják kedvelni. Márpedig ez nagyon fontos lehet a Google számára, ugyanis határozott céljuk a YouTube nyereségessé tétele. A videómegosztó üzleti eredményeiről szokás szerint a mostani bejelentéskor is hallgattak, mindössze annyit mondtak el, hogy 2009 óta minden évben megduplázták a bevételt.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: