2007-11-08 13:59:57• hírek • Szatmar.ro

Téli vezetés - a hólánc fontossága

Ha időben felkészülünk a télre, könnyen igazodhatunk a téli útviszonyokhoz.

Habár télen jóval kevesebb autó közlekedik az utakon mint nyáron, a balesetveszély mégis jóval magasabb mint a többi évszakban. Ha időben felkészülünk a télre, könnyen igazodhatunk a téli útviszonyokhoz, és nem lesz részünk kellemetlen meglepetésekben.

Készüljünk fel idejében, vegyük figyelembe a nehezítő körülményeket:

Az időjárás kedvezőtlensége miatt, a vezetői képességek jóval gyengébbek mint a melegebb évszakokban.

A fáradtság sokkal hamarabb kiüt rajtunk a hideg miatt.

A köd, a csapadék és a hó fehérsége fárasztják a szemet.

A látási viszonyok rosszabbak és a távolságokat nehezebb megítélni.

Az alakzatok, a táblák és a közlekedési jelzések megkülönböztetése nagyobb figyelmet igényelnek.

Mielőtt útnak indulunk, vegyük figyelembe a meteorológiai jelentéseket, hogy megtudjuk határozni nagyjából mire is számíthatunk az út során.

Ügyeljünk a jármű műszaki felkészültségére

Győződjünk meg róla, hogy van az autóban hólánc.

Ellenőrizzük, hogy a fűtésrendszer működőképes állapotban van.

Szerezzünk be jégmentesítő oldatot, ha esetleg a fűtés nem végzi kellőképpen a szélvédő jégmentesítését.

A legfontosabb, hogy időben cseréljük le a gumiabroncsokat, kimondottan erre a célra gyártott téli abroncsokra.

A pótkereken is ajánlott kicserélni, így elkerülhetők a véletlen okozta kellemetlenségek.

Hogyan vezessünk?

Ajánlott a megszokottnál alacsonyabb sebességet alkalmazni, különös figyelmet fordítva a lejtőkre, a gyalogátkelőhelyekre és a gyerekek által szánkózásra használt területekre. Soha ne hagyjuk figyelmen kívül az időjárás okozta körülményeket. A követési távolság téli időszakban nagyobb kell legyen. A haladósebességet is ajánlott alacsony szinten tartani, így elkerülhető a koccanás abban az esetben, ha az előttünk haladó jármű hirtelen megállásra kényszerül. Esőzés vagy havazás esetén, amikor más gépjárművekkel találkozunk, igyekezzünk időben használni az ablaktörlőt. Egyetlen figyelmetlen pillanat is végzetes balesetet okozhat. Ugyanezekben az időjárási viszonyokban, érdemes odafigyelni a járókelőkre, mert sok esetben óvatlanok, megbújnak az esernyők alatt és nem figyelnek oda az úttesten való átkeléskor.

Amennyiben megállni kényszerülünk, kerüljük a hirtelen fékezést és kormányzást. Havas úton probáljuk elkerülni a fék használatát. Ajánlott a motorfék használata, azaz kapcsoljunk kisebb fokozatba és hagyjuk, hogy a motor fékezze a kerekeket. Ha az autó automata sebességváltóval van felszerelve, akkor mindössze vegyük le a lábunkat a gázpedálról és a motor elvégzi a munkát helyettünk.

 

A hólánc a legfontosabb kellék

 

A téligumi sok esetben nem nyújt kellő biztonságot. Egy vastag hófedte, vagy jeges útszakaszon, a téligumi nem tud megfelelően teljesíteni. A hólánc tehát egy nélkülözhetetlen kellék, ezért mindig legyen ott az autó csomagtartójában.

Másrészt egyetlen európai országba sem utazhatunk hólánc nélkül az előírások miatt.

A hólánc használata, hála a fejlett technológiáknak, egyáltalán nem bonyolult. A használati útmutató utasításait betartva percek alatt fel- és leszerelhetjük hóláncunkat.

A hóláncot minden esetben azokra a kerekekre szereljük, amelyek a meghajtást biztosítják. Kivételes esetekben ajánlott mind a négy kereket ellátni vele, tegyük ezt akkor amikor veszélyes emelkedőhöz vagy lejtőhöz érünk. A lánc nem szabad szoros legyen, de túl laza sem.

Hólánnccal való közlekedéskor az optimális sebesség 50km/h, de természetesen ha indokoltnak érezzük, lehet más sebességszintet is alkalmazni.

A tiszta szakaszokon le kell szerelni a hóláncot, mivel károsodhat a lánc és a gumiabroncs. Jelenleg ugyan létezik olyan hólánc, amelyet a száraz útszakaszokon is lehet használni, de ezt egyenlőre csak az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazzák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: