2012-12-20 15:27:22• hírek • Szatmár.ro

Téli ruha és takarók a rászoruló családoknak

A 2012-es évben a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, Szatmár megye négy városának közterein kihelyezett ruha és cipő gyűjtő konténerében összesen több mint 44 tonna adomány gyűlt össze.

Az év folyamán több száz rászoruló családnak jelentett segítséget az a csomag amit a konténerekben gyűlt ruhákból és cipőkből és a Szervezet által kapott segélyárukból állítottak össze számukra a Caritas munkatársai. A csomagokat egész évben folyamatosan juttatták a krízishelyzetbe került családokhoz a segélyosztó irodák. Igyekeztek mindenki számára a legmegfelelőbb darabokból összeállítani a csomagot. A konténerekben gyűlt gyenge minőségű, újra fel nem használható ruhákat és cipők nyersanyagként kerültek értékesítésre, és 9200 lejjel járulva hozzá a Caritasnak a rászorulókért végzett tevékenységéhez.

A téli hideg idő beálltával újabb kérések érkeztek a Szervezethez, így a karácsonyi ünnepek előtt egyházmegye szerte első körben újabb 13 rászoruló család kapott paplanokból, takarókból és téli ruhákból álló segélyt. A csomagokba a kihelyezett konténerekből összegyűjtött ruhaneműk kerültek. Az akció 2013-ban is folytatódik.

A rászoruló családok nevében ezúton is szeretnénk megköszönni minden adományozó támogatását.

Két eset a szervezethez forduló családok közül G.E és fogyatékkal élő fia rendkívül nehéz körülmények között élnek. Egyetlen jövedelmük a gyereknek járó szociális juttatás. Mivel lakásuk nincs, egy fáskamrát alakítottak át szobává ahol se
gáz, se villany se víz nincs. A téli napok és éjszakák nagyon nehezek, főként a magatehetetlen fiú számára, mivel nincs megfelelő fűtési lehetőségük. A család a Caritas szociális konyháján étkezik. A téli ruhák és takarók enyhítenek valamelyest a gondjaikon.

Takarókat kaptak a rászorulók

D.M családja 7 tagú, 5 gyereket nevelnek. A legnagyobb fiú 15 éves, a legkisebb kislány pedig 6 éves. Az édesanya háztartásbeli, az apa szezon és napszámos munkával pótolja a család szociális segélyből álló jövedelmét. Az anyagi nehézségek miatt a szülők közt gyakran van konfliktus, időnként külön is élnek. Ezt a gyerekek is megsínylik. A nehéz anyagi körülményeket a rossz lakhatási körülmények is nehezítik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: