2006-12-11 17:22:23• hírek • Tamás Jakab

Téli közlekedés

 A hó és a jelzőlámpa okozhatja a legnagyobb bosszúságot Nagykárolyban.

Ahogy nő a valószínűsége a havazásnak, nagyobb figyelmet szentelnek Nagykárolyban is a majdani időjárás okozta fennakadások elkerülésére.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal szerint a közterület- fenntartó igazgatóságnak tulajdonában lévő géppark már készen áll a téli bevetésre. A hivatal illetékesei elmondása szerint mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy a város lakosai számára a téli közlekedést minél elviselhetőbbé tegyék, ugyanakkor azt, hogy gondtalan lesz a téli közlekedés, nehéz megígérni, mivel számos tényező szólhat közbe.

Sok városlakó panaszkodott a jelzőlámpák ésszerűtlensége miatt. Jelenleg a lámpák úgy vannak beállítva, hogy zöld jelzésnél nem keresztezi egyik sáv sem a másikat. Emiatt történhet meg az, hogy amikor valaki pirosat kap, hosszabb ideig kell várakozzon. A sávok keresztezése megoldást jelentene, viszont a rendőrség nem nézné jó szemmel a változásokat, ugyanis mióta az új rendszer van érvényben, a balesetek száma rendkívüli módon lecsökkent. A Polgármesteri Hivatal szerint a kivitelező marosvásárhelyi cég e hétre ígérte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint átkalibrálja a rendszert.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: