2020-03-27 21:24:17• hírek • Szatmár.ro

Telesuli indult magyar végzős diákoknak

A program az RMDSZ és a Román Televízió marosvásárhelyi stúdiójának partnerségében indul, a Magyar Szülők Szövetségének kezdeményezésére. „Minden eszközzel azon dolgozunk, hogy ne legyen nagy a lemaradás a járvány és az iskolák bezárása miatt. A Telesulival segíteni akarunk a magyar nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak a vizsgákra való felkészülésben” – nyilatkozta Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátora. 


A nyolcadikos diákok számára magyar, illetve matematika órákat közvetít a román televízió, a tizenkettedikeseknek pedig magyar, matematika, biológia, fizika, kémia, társadalomtudomány és történelemórákat tartanak az adások keretében. 

 

Az órarend a Telesuli Facebook-oldalán található, illetve a hétfőtől induló új online-platformon is, a telesuli.rmdsz.ro -n. Ide töltik fel a tanárok az órai tananyagot, és itt elérhető lesz minden „teleóra” is, így más tanárok is felhasználhatják ezeket.

 

A Szövetség szakpolitikusa köszönetét fejezte ki a programban részt vevő tanároknak is: „külön köszönetet érdemel minden tanár, aki ebben a programban részt vesz, és plusz munkával segíti az erdélyi magyar diákokat” – mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: