2009-07-27 13:59:20• hírek • Szatmár.ro

Településnapok hétvégéje

A megye új városában először fordult elő az, hogy a fellépők száz százalékban megyeiek voltak, sztárvendégre ezúttal nem futotta a városnapi költségvetésből - amelyet teljes egészében szponzori hozzájárulásokból teremtettek elő.

Sebesi János polgármester megnyitóbeszéde után a községbeli iskolások vették birtokba a színpadot, majd a szatmárnémeti Fekete Rózsák daloltak, a helyi romák nem kis örömére. A tánc már ekkor elkezdődött.

Felléptek még: A helyi Scandalos, a No Problem, a Coctail Band, a Cash, Horea Someşan, a 4Ever. Ebben az évben elmaradt a tombolasorsolás és a szépségverseny is. A helyi önkormányzat ezúttal nem kívánt sokat költeni az eseményre, a szórakozás így is biztosított volt.

Majtényban ismét Mihai Viteazul előtt rótták le elsőként kegyeletüket a községnapozók, masszív megyei PSD-s részvétel mellett. A színpadon a román népzene és néptánc vitte a prímet, de a nagymajtényiaknak és a romáknak köszönhetően más nemzetiség is képviseltette kultúráját. Itt több jutott a községnapra, mint Sárközújlakon: a Compact együttes lépett fel az idén is az est fő attrakciójaként.

Csanáloson az Újkenyér ünnepével esett most is egybe a falunap: a szentmise és az idei búzából készült kenyér megáldását követően a színpadon a csomaközi-csanálosi-mezőfényi egyesített fúvószenekar koncertezett, majd Mellau József polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Felléptek: a 7. osztályosok, Tempfli Bence, a mezőfényi, a helyi, a nagymajtényi tánccsoportok, a csanálosi énekkar, a Control Dance tánccsoport, a kaplonyi asszonykórus. Az idei falunap sztárvendégei a Dolly Roll és a Kolozsvári Állami Magyar Opera művészei voltak - utóbbiak az Operettgála című műsorukat adták elő.


Népes részvétel a majtényi községnapon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: