2010-02-08 14:17:36• hírek • Halász Beáta

Telefonos segítséggel

Otthonában szült meg egy kismama, mert a hó miatt nem tudott eljutni a kórházba.

Telefonon keresztül segített a Teleorman megyei rendőrség egyik munkatársa egy bajba jutott kismamának, aki a hétvégén leesett nagymennyiségű hó miatt lakásában rekedt Sebesváralján, úgy, hogy a mentőszolgálat alkalmazottai nem tudták az otthonát megközelíteni.  Megoldásként a rendőrség egyetlen egy lehetőséget látott: telefonon keresztül utasítsották a szülés előtt álló hölgyet az ilyenkor szükséges teendőkre.

-A rendőr egy szakorvos tanácsai szerint segédkezett  a szülésben,  mivel egy mentő sem tudott eéjutni a hó miatt a hölgy lakásához - mondta hétfőn Reared Arafat államtitkár. Szerencsére egy szomszédos megyében praktizáló orvosnak később sikerült eljutni a kismamához és újdonsült csemetéjéhez, így már biztos forrásból tudjuk, hogy  mindketten  jól vannak, tette hozzá az államtitkár.

Országszerte problémák adódtak a sok hó és  hófúvás miatt.  Két üres mentő is elakadt Calarasi megyében, de Teleormában, Dâmboviţa és Giurgiu megyében is történtek hasonló esetek. Az Egészségügyi Minisztérium nyilatkozata szerint az elmúlt napok történései alapján az mentőszolgálat, a rendőrség és a helybeliek kiválóan tudnak együttműködni.

Egyébként Teleorman,  Olt, Giurgiu, Buzău és  Ialomiţa közutain vannak a legnagyobb havazások és hófúvások az országban. Ezeken a helyeken hókotrók segítik a mentőszolgálat munkáját.


A havazás az egész ország déli megyéiben okozott igazán gondot
A havazás az egész ország déli megyéiben okozott igazán gondot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: