2011-01-10 14:12:44• hírek • Póti Orsolya

Telefonos orvosi ügyfélszolgálat indul

Az elkövetkező hetekben Szatmár megyében is beindul a Call Med, éjjel-napppal üzemelő telefonos orvosi ügyfélszolgálat. Az új szolgáltatáson keresztül a családorvosok hiteles, szakszerű tanácsait, egészségneveléssel kapcsolatos véleményét igényelheti a lakosság.

Romániában már több megyében is beindult a Call Med országos telefonos orvosi ügyfélszolgálat, a Szatmár megyei háziorvosok viszont még várják azokat az egységes hozzáférési kódokat, amelyek alapján beiratkozhatnak a programba. A szatmáriaknak mintegy 177 családorvos adhat telefonos tanácsot az új szolgáltatáson keresztül, de még nem lehet tudni hány orvos iratkozik be a programba. Elméletileg az elkövetkező hetekben indul be a szolgáltatás; abban a pillanatban, amint az egységes kódok megérkeznek, a projektben résztvevő orvosok nyilvánosságra hozzák telefonszámukat.

Azoknak a szatmáriaknak, akiknek orvosi tanácsadásra lesz szükségük a nyilvános telefonszámon keresztül éjjel-nappal kapcsolatba léphetnek háziorvosukkal, aki egészségi problémákra, egészségmegőrzéssel és egészségneveléssel kapcsolatos kérdésekre ad hiteles, szakszerű választ.

Ez a szolgáltatás természetesen nem helyettesíti a hagyományos orvosi konzultációkat, ezért nem szabad majd teljesen erre hagyatkoznunk. „A Call Med telefonos ügyfélszolgálat főleg tanácsadásra, egészségnevelésre lesz alkalmas. A szolgáltatásnak lesznek előnyei, viszont a betegeknek nem szabad csak erre hagyatkozniuk, ugyanis egy telefonos beszélgetés alapján az orvos nem tudja megállapítani a teljes kórképet." - mondta el a Szatmár.ro-nak Dr. Láng László, a Családorvosok Megyei Szövetségének elnöke.

A költségeket illetően még nem teljesen tisztázottak a feltételek, és csak a kódok megérkezése után derül ki, hogyan működik a rendszer.


A telefonos szolgáltatásnak lesznek előnyei, de nem hagyatkozhatunk mindig erre
A telefonos szolgáltatásnak lesznek előnyei, de nem szabad majd mindig erre hagyatkoznunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: