2020-03-18 12:35:05• hírek • Bede Emőke

Telefonhívás által is ellenőrzik az otthoni karanténban levő személyek állapotát

Március 17-én a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság bővítette azon egészségügyi káderekből álló csapatát, melynek feladata a lakhelyi elkülönítés alatt álló személyek telefonos ellenőrzése – közölte szerdán a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

A tájékoztatás szerint a létszámbővítést annak köszönhetően lehetett megoldani, hogy országos szinten felfüggesztették a tanítást, így a tanintézményekben dolgozó orvosokat és egészségügyi asszisztenseket át lehetett csoportosítani. Ennek megfelelően március 17-től összesen 16 szakmabeli követi nyomon az otthoni karanténba került személyek egészségi állapotát. Ezzel párhuzamosan egy orvos bizonyos időközönként személyesen is felkeresi és ellenőrzi az érintetteket.


Március 18-án, reggel 9 órakor Szatmár megyében 48 személyt tartottak intézményes karanténban, 297 főt pedig lakhelyi elkülönítésben. Számukra a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság egy, a nap 24 órájában elérhető telefonszámot is elérhetővé tett, amely által az érintettek közvetlen kapcsolatban állhatnak a hatóságokkal - derül ki a tájékoztatásból.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: