2019-10-08 05:46:00• hírek • hirado.hu

Teleette magát műanyaggal, majd éhen pusztult ez a teknős

Fotó: Gumbo Limbo Nature Center Facebook-oldala.
Fotó: Gumbo Limbo Nature Center Facebook-oldala.

A teknőst Boca Ratonban, Florida államban találták meg, nem sokkal később azonban elpusztult. A hüllő gyomrában több mint száz műanyag darabka volt.

A Gumbo Limbo Nature Center által megosztott fotón egy álcserepes teknős látható, mellette a gyomrából kiszedett megannyi műanyag darabkával, amelyek miatt elpusztult – olvasható a CNN cikkében. A teknőst Emily Mirowski, teknősrehabilitációs asszisztens vizsgálta meg, mielőtt elpusztult.
 

„Nagyon gyenge és kimerült volt. Csak azt láttam, hogy nincs jól” – mesélte Mirowski. Miután elpusztult, felboncolta a teknőst, a gyomárban pedig különböző fajta műanyagokat talált léggömb darabkáktól kezdve a palackcímkékig. A szakértő szerint nem ez az első alkalom, a jelenség már évek óta fennáll, de reméli, hogy ez a kép végre jobban felhívja a figyelmet a témára. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek.
 

Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. „A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez” 
 

Az így partra mosott teknősöket hiába szedik össze és viszik a központba, a legtöbb már nagyon gyenge és kimerült. „Naponta kis mennyiségű folyadékot adunk nekik, hogy hidratáljuk őket. Közben pedig reménykedünk, hogy a műanyag természetes úton áthalad a szervezetükön. A legfontosabb, hogy hidratáltak legyenek, mert így visszatér az étvágyuk” – mondta.
 

Mirowski szerint a probléma nem fog megoldódni, amíg az emberek nem hagynak fel a műanyagok vásárlásával és azok helytelen felhasználásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: