2011-06-02 14:33:30• hírek • Szatmár.ro

Tejpor a csecsemőknek

Változtak a csecsemőknek szánt tejpor kiosztási kritériumai - tájékoztattak a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság szakemberei.

Június 15-től szigorúbb kritériumok alapján osztják ki a tejport az erre jogosult csecsemők hozzátartozóinak.
Azok a természetes családjukban élő 0-12 hónapos csecsemők jogosultak erre, akiknek az anya esetében ellenjavallt a szoptatás (súlyos betegségek esetén, pl. aktív TBC, daganatos megbetegedések, vérmérgezés, sclerozis multiplex, szív- vagy veseelégtelenség, súlyos cukorbetegség, pszichés betegségek, HIV-fertőzés, illetve véralvadásgátlót szedők, kemoterápiás kezelés alatt állók).

A második csoportba azok az egy éven aluli kisbabák tartoznak, akik anyatej hiányában nem fejlődnek megfelelően, ám ezt a családorvos fel kell tüntesse és meg kell indokolja a gyerek konzultációs lapján. A harmadik jogosult kategória az örökbe fogadott vagy családi elhelyezésben lévő csecsemők, a negyedik pedig azok a kisbabák, akiknek édesanyjuk elhalálozott.

A tejport egyébként június 15-től is ingyenesen adják ki, háziorvosi receptre - tájékoztatott a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság.


Tejpor csecsemőknek
Tejpor csecsemőknek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: